Христо Иванов, ДБ: Цел номер 1 е оставката на Гешев и Цацаров

2
141
Добави коментар
albenapet
albenapet

Кадър БТВ

Откриваме едно ново Народно събрание, което не е ясно дали ще го има. Тази сграда е материализация на това да има прозрачен парламентаризъм в България. Даваме ли си сметка какво искат българските граждани – правила и законност. Това, което ни предстои е много сложно.

“ Това заяви председателят на парламентарна група на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Именно потъпкване на законността превърна диалога в токсично занятие. Изглежда, че това Народно събрание ще изпълни само една част от желанията на българите – да отстрани Бойко Борисов и ГЕРБ и техните вечни партньори по консумация на властта – ДПС. България не трябва да е прокурорска република .Ние ще работим за отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор на България.“

Председателят на „Да, България“ Христо Иванов бе единственият представител на политическа партия в Народното събрание, който заяви, че съгласието и обединението не е най-важното в този момент.

Той заяви, че тема номер едно за неговата партия си е оставката на главния прокурор Иван Гешев и шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров, което не стана с протестите, но сега ДБ ще внася законопроект.

Говори се много за съгласие и диалог, това са хубави неща, но най-важното е да има закони и прозрачен парламентаризъм. Това са ни завещали възрожденците, каза шефът на градската десница.

Той поиска ясна програма за доброволна имунизация.

Саботаж от кабинета на Борисов е да не се внесе плана за възстановяване, каза още Иванов.

Той се върна 2016-та година, за да разкаже защо е подал оставка в кабинета Борисов 2.

Иванов остана разочаворан, че прокурор номер едно Иван Гешев не е в залата. Отсъствието му обаче не е изненада, той винаги е казвал, че съдебната власт трябва да е далеч от политическата.

Става дума за разговор за политики, не за подкрепа. Така той обясни какво ще прави, ако ИТН предложи кабинет.

Той обаче не направи заявка, да вземе третия мандат, ако се стигне дотам.

Готови сме да предприемем действия, но сме готови и за нови избори, каза Иванов, цитиран от Стандарт.