Модерните хладилни шкафове – перфектен избор за всяко заведение или магазин

1
173
Добави коментар
pepimili
pepimili

Модерните хладилни шкафове представляват техника за охлаждане, замразяване на храна или излагане на напитки, която може да работи в режим на ниска температура или охлаждане, без замразяване.
Производителите на хладилни шкафове постоянно представят различни модели.
Видове хладилни шкафове
Има хладилни шкафове с вертикална конструкция, която прилича на нормален хладилник. Този шкаф обаче е по-голям, изпълнява няколко функции и разполага удобни рафтове за съхранение на напитки или храна.
Видове хладилни шкафове според дизайна
Със стъклени врати
С щори
Плъзгащи се гардероби
Последните варианти също са разделени на два вида: със стъклени или плътни метални врати.
Видове хладилни шкафове според външният вид
Класически модели (стандартни стелажи)
Вградени
Видове хладилни шкафове според размера
Видове хладилни шкафове според температурния диапазон
Ниска температура
Средна температура
Висока температура
Комбинирани
Тези хладилни шкафове, които са със стъклени врати изглеждат много красиво. Това са високи конструкции, предназначени за магазини и бирарии. Предимството на стъклената врата е, че асортиментът се вижда зад нея. Обикновено в тези шкафове се поставят безалкохолни напитки, бира и др. За повече сигурност вратите могат да се заключват, когато продавачът затвори.
Когато избирате хладилни шкафове със стъклени врати, обърнете внимание на вида стъкло. Материалът трябва да е издръжлив многопластов. Добрите производители разчитат на врати от ламинирано, устойчиво на удар стъкло. Ако ги ударите с тежък предмет ще се образува пукнатина, но стъклото няма да се счупи.
Хладилни шкафове със „слепи“ врати пък най-често се предпочитат като оборудване за павилиони, столове, предучилищни и образователни институции. Този дизайн има плътна врата, под която съдържанието не се вижда. Когато купувате, трябва внимателно да разгледате вътрешната и външната страна на вратата. По него не трябва да има вдлъбнатини или драскотини.
Тези хладилни шкафове, които са тип гардероби са много модерни. За разлика от стандартните си “”събратя””, имат по-големи размери. И вратите не се отварят, а се отдалечават една от друга. Обмисляйки покупка на такъв модел, трябва да се съсредоточите върху качеството на плъзгащите се врати. Те трябва да се отварят лесно и безшумно.