Гуардиола предпочита Кейн пред Холанд

2
185
Добави коментар
albenapet
albenapet

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е заявил пред шефовете на клуба, че предпочита те да насочат усилията си към привличането на Хари Кейн, а не към Ерлинг Холанд. Това твърди журналистът Лу Мартин, който е в близки отношения с испанския наставник.

На „Етихад“ усилено търсят заместник на Серхио Агуеро, който вече стана ясно, че ще си тръгне от клуба през лятото, когато договорът му изтече. Кейн и Холанд са две от имената, които най-често са свързвани с „Гражданите“, но изглежда англичанинът е предпочитаният нов нападател от Гуардиола.

Привличането на Кейн обаче няма да е никак лесна задача. Самият футболист изглежда не е щастлив на „Тотнъм Стейдиъм“ и ще поиска трансфер. Собственикът Даниел Леви обаче със сигурност ще настоява да получи бомбастична сума за правата му, а освен това той е заявил, че не иска да продава нападателя на друг клуб от Англия. Така че шансовете Кейн да се озове при „Гражданите“ изглеждат малки.

Положението с Холанд не е много по-добро. Борусия няма никакво желание да продава този футболист и желаещите да го имат ще трябва да извадят някаква колосална сума, за да променят мнението на шефовете на германския клуб. На всичкото отгоре агентът на играча Мино Райола настоява той да получава бомбастична заплата от 35 милиона евро на сезон, която е твърде голяма дори и за клуб с възможностите на Манчестър Сити.