Монтаж на бойлер: цената на вашия комфорт в банята

82
392
Добави коментар
zapoznaise

 

Цената на инсталирането на бойлер обикновено включва работа по неговата инсталация и проверка на качеството на отоплението на водата. Но какви допълнителни услуги трябва да се добавят и кое отоплително устройство да изберете за вашия дом, ще прочетете в тази статия. 

Монтаж на бойлер: общи правила

Монтажът на бойлер ви позволява да използвате топла вода през цялата година и да не зависи от планирани прекъсвания и аварии в централизираната водоснабдителна система. Свързването на бойлера се осъществява чрез свързване на топла и студена вода в системата и за това трябва да имате определени умения и набор от инструменти. Ето защо не трябва да рискувате и е по-добре да поръчате монтаж от ВиК професионалисти.

Има няколко вида бойлери, които се различават както по технически характеристики, така и по схема на монтаж. Но независимо от устройството, което изберете, трябва да спазвате следните общи правила:

– Монтажът на бойлера се извършва така, че да има свободен достъп през целия период на използване.

– Необходимо е да изберете правилната стена за монтаж, ако това е модел на стена. Така че, за бойлер с тегло 80 кг, повърхността трябва да издържи до 160 кг.

– Преди да започне работа, майсторът проверява качеството на окабеляването и способността му да осигури непрекъсната работа на нагревателя. Ако е необходимо, окабеляването трябва да бъде заменено.

– Майсторът също така определя състоянието на щранговете и тръбите и може да ги замени с нови модели, изработени от високоякостна пластмаса.