Как да изгоним плъховете от дома или двора си?

1
205
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

В Китай от години вече има ферми за отглеждане на хлебарки, предназначени да попаднат в супата или в основното ви ястие. Въпрос на вкусови предпочитания. Във Виетнам пък плъховете са истински деликатес и стотици ловци на тези гризачи припечелват прехраната си, продавайки ги на търговците. Отново въпрос на вкусови предпочитания, но все пак ще се съгласите, че е едно да пробвате хлебарка, специално отглеждана във ферма и такава, която пъпли из собствения ви дом. Както и че е едно да се престрашите да вкусите плъх, хванат из оризовите плантации и такъв, който се наслаждава на каналните води. Разликата не е от небето до земята, но все пак я има…

Научете всички познати методи и съвременни средства за унищожаване и прогонване на плъхове от дворове, градинки, гаражи, мазета и всякакви закрити и открити площи. Качествени услуги и продукти от нас.

Методи за изгонване и унищожаване на плъховете от домовете и дворовете и градинките.

Ето основните методи за унищожаване и изгонване на плъхове от всякакви открити или закрити обекти.

Дали да не си взема котка?

Да, първото логично нещо, което може да ви хрумне е да си развъдите и отгледате котки, които по естествен начин да изгонят всички вредни гризачи от дома или двора си. Но това ще е пълен абсурд – котките ловят мишки, а не големи гризачи, като каналните плъхове, които понякога дори ги превъзхождат по размери.

А дали да не заложа капан срещу плъхове?

Поставянето на капани е някакъв вариант, но не особено ефективен, тъй като не могат да се борят с регулирането на цели популации от гризачи. Дори и да им предложите за ядене някое по-скъпо швейцарско сирене, с което да ги примамите, не е гаранция, че те ще се хванат на номера ви. А и дори да се хващат после ще трябва вие да изваждате убитите в капана плъхове и да го зареждате наново. След време плъховете въобще ще спрат да влизат в капана, тъй като се предупреждават един друг за всякакви опасности, виж при  мишките капана може да действа ефективно доста по-дълго – просто интелекта им е по-малко.

Ултразвуков уред срещу гризачи

Друга идея е да се снабдите с онези машинки, които често се рекламират по телевизията и за които се твърди, че са идеалното средство да изгоним всякакви вредители от дома или двора си. Да, някои от тях наистина служат за отблъскването на плъхове, мишки и други гризачи. Уредите, които са разработени на базата на ултразвуковото прогонване.