Какви обувки да носим по време на бременността?

1
134
Добави коментар
maskk
maskk

Бременността е вълнуващ период в живота на всяка жена. Заедно с нетърпеливото очакване, щастието и прекрасните моменти бременните имат своите неудобства и проблеми, свързани с намирането на подходящото облекло. Знаем, че на пазара се предлагат специални  дрехи за бременни, които осигуряват удобство и свобода на движенията, но какво правим с обувките? Техният избор е не по-малко важен за здравето на бъдещата майка.

Кои модели обувки не се препоръчват на бременната жена?

Ако очаквате своя наследник, откажете се от обувките на висок ток. По време на бременността центърът на тежестта се измества и обувките на висок ток могат да причинят сериозни болки в гърба. Този модел не може да осигури и нужната стабилност. Създавайки опасност от падане, те създават опасност за плода. Друг модел, който да избягвате, са обувките тип пантофки. Плоските модели по време на бременност, когато ставите са по-подвижни, могат да доведат до плоски ходила.

 

Какви обувки за изберете за празник по време на бременността?

Това, че не е удачно да носите обувки на висок ток, не означава, че трябва да жертвате красотата си по време на бременността. Елегантни обувки на до 4-сантиметров плътен ток ще поддържат крака ви и ще ви осигурят необходимото удобство и шик визия. Обърнете внимание, че моделите са подходящи за повод по време на бременността. За ежедневно носене имате нужда от допълнителна доза комфорт. Подходящи са основно за дами с по-тесни ходила. Ако краката ви са значително отекли и обувките ви притесняват, пропуснете този модел, за да не затрудните допълнително кръвообращението на ходилата.

Моделът дамски обувки на ток Ilayza, предлаган от нашия бутик ARENA, е подходящ за празника на бременната жена особено в по-ранните периоди на бременността. Плътният ток с височина от 2.5 см, мекият висококачествен велур осигуряват комфорт, а заостреният връх придава фино излъчване на крака. Обувките са затворени и поддържат идеално ходилото. Тези стилни и изящни дамски обувки за бременни предлагаме във феерия от цветове, за да откриете лесно правилния за вашия повод – морско синьо, сладка мента, огнен оранж, очарователна фуксия, класически черен и бежов цвят.

 

Кои модели обувки са подходящи за ежедневието по време на бременността?

Ключовата дума тук е комфорт. Бременните дами следва да избират модели, които не стягат краката им и осигуряват стабилна опора при ходене. По време на късната бременност ходилата често са отекли и подути от тежестта. Това е моментът да се сдобиете с чифт леки, удобни дамски обувки с ниска пета или ниска платформа. Най-добре е изборът ви да се спре на затворени обувки, тъй като поддържат глезените и ставите за разлика от чехлите и джапанките. Моделът ни дамски обувки DEANA е едновременно комфортен и красив. Ниската платформа, разнообразието от очарователни цветове, качествената естествена кожа, заоблената и свободна предна част на обувката и прецизната изработка ще ви накарат да се влюбите в този модел дамски обувки.

 

Какви спортни обувки да изберат бременните жени?

Бременните дами не спортуват активно, но дългите разходки на чист въздух и движението са повече от препоръчителни. За тях са необходими удобни спортни обувки, осигуряващи комфорт на отеклите ходила. Моделът ни дамски спортни обувки Tenida е изработен от текстил и дава възможност на краката на дишат. Предлагаме го в свежи цветове за настроение и в класическо бяло, което не привлича слънчевите лъчи и не спарва краката.

 

Как да изберем материя за обувките по време на бременността?

Освен правилния модел, подметка и височина, материалът, от който са изработени дамските обувки, които ще носите по време на бременността, не е без значение. Давайте предпочитание на обувки, изработени от естествени материали – естествена кожа, естествен велур. През топлия сезон краката ви ще „дишат“ в тях, а през зимата ще са предпазени от студа. Моделът ни пролетни обувки от естествена кожа DEANA е лек и удобен, изработен от дишаща естествена кожа и идеален за бременната жена.