Историята на емблематичната чанта Fendi Baguette

1
133
Добави коментар
svetla58
svetla58

Емблематичната чанта дебютира в колекцията на Fendi през есен / зима 1997-98 година благодарение на гения на Силвия Вентурини Фенди, тогава креативен директор на аксесоарите, а сега ръководител на отдела за аксесоари и мъжки облекла.

Baguette е предопределена да бъде носена от най-бляскавите знаменитости в модата през последните 24 години. От първата си поява през 1997 година, най-търсената чанта на модната къща експлодира през годините благодарение на появата си в сериала на HBO “Сексът и градът”, но също така и заради връзката си със знаменитости – като Джиджи Хадид, Риана, Парис Хилтън и Лили Колинс. Женствена, изискана, тази чанта е най-доброто колекционерско бижу, толкова популярна, че дори се е появявала в книжарниците.

През 2012 г., 15 години след раждането си, Rizzoli публикува специална монография, Fendi Baguette: книга / библия на чантата, превърнала се в култов предмет през 2000-те, под редакцията на самата Силвия Вентурини и с принос от модни икони като Naomi Кембъл и интелектуалци от калибъра на Банана Йошимото.