Тотнъм набеляза заместник на Моуриньо

2
172
Добави коментар
albenapet
albenapet

Тотнъм изглежда е набелязал кой ще бъде заместника на уволнения Жозе Моуриньо. Португалецът изкара 17 месеца начело на „Шпорите“, но собственикът Даниел Леви реши да се раздели с него, след поредицата слаби резултати и все по-малките шансове на клуба да се пребори за място в Шампионската лига.

В момента начело на Тотнъм като временен наставник бе назначен Райън Мейсън, но ръководството търси по-утвърден специалист, който да поеме отбора от лятото. Смята се, че това ще бъде треньорът на Атлетик Билбао Марселиньо, пише „The Athletic“.

Според последните информации, Даниел Леви дори вече е провел разговор с испанския специалист, за да проучи дали той има интерес да застане начело на „Шпорите“. 55-годишният треньор има чудесна репутация в Ла Лига, където остави добри впечатления докато бе начело на Севиля, Виляреал, Валенсия и сега Атлетик. Той изведе баските до триумф за Суперкупата на Испания срещу Барселона, но след това загуби и двата финала за Купата на Испания за този и миналия сезон.

Твърди се, че в договора на Марселиньо има клауза, според която той може да напусне Атлетик Билбао срещу определена компенсация.