Радев: Несериозно е да мислим за служебно правителство, тече процедура за съставяне на редовно

1
143
Добави коментар
albenapet
albenapet

Несериозно е да мислим за служебно правителство, при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, предаде Агенция „Фокус“.

„Надявам се всеки да осъзнава своята отговорност. Това не е отговорност на една единствена парламентарно представена партия. Това е отговорност на всички политически партии в този парламент да намерят този консенсус в името на едно правителство, което ще работи в интерес на обществото и с широка парламентарна подкрепа„, каза Радев.

На въпрос дали нови избори ще произведат по-стабилна ситуация, държавният глава заяви, че не може да каже и че зависи какво ще се случи от тези мандати. Той заяви, че не може да каже дали се задават скоро предсрочни парламентарни избори.

„Време е парламентарно представените партии да дадат знак, че са намерили общия диалог, който да ги обедини. Пак казвам около ясни, принципи, приоритети, ясна ценностна рамка. Една безпринципна коалиция може да задълбочи кризата“, каза още Румен Радев. 

Имаме нужда от решителни промени, които да бъдат вършени според очакванията на българите, а не според егоистични виждания на отделните партии, заяви той.

Президентът коментира атмосферата в Народното събрание. „Мисля, че започва да се намира правилният тон. Предизборните страсти се уталожват, това е един добър сигнал. Надявам се да се запази добрият тон, да има конструктивност, защото времето е ограничено. Имаме нужда от решителни промени, имаме нужда те да бъдат вършени изцяло според очакванията на българите, а не според егоистични виждания на отделните партии„, заяви още държавният глава.

Президентът отчете, че всяка партия решава сама как да организира своята дейност, как да изразява своите пиоритети. „В работата на партиите не се бъркам. Надявам се, че партиите водят необходимия диалог и появяват конструктивност“, подчерта още президентът.

Той коментира и шпионските скандали. „Време е българското правителство да осъзнае своята отговорност по тези скандали. Имаме дълбок пробив в националната сигурност. Предстадвете си пет служители на високо ниво: служба „Военно разузнаване“, Министерство на отбраната, българския парламент., които са въвлечени в тези скандали. Тук има отговорност на службите и органите, които са на пряко подчинение на Министерския съвет и лично на министър-председателя, те дават допуск до класифицирана информация, те подновяват този допуск и тук трябва да се търси сериозна отговорност. Трябва да има задълбочен анализ, аз съм изискал такъв“, допълни още президентът.

Всички млади хора днес залесяват своето и на България бъдеще, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в района на Плана планина във връзка с президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“.

Той изрази своето задоволство, че много млади хора, ученици, студенти, преподаватели, институции, неправителствени организации се включват с готовност в инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора.

„Да засадим дърво, да възродим българската гора“ не е просто лозунг. Това е начин на възприемане на околния свят. Това е начин на живот. Засаждаването на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот. Нашите гори не са просто национално богатство. Неслучайно те изрично са вписани в Българската конституция. Те са част от нашата национална памет и идентичност. Дори в най-тежките векове на робство, народът ни е черпил вдъхновение за своето творчество в българската гора. Черпил е упование, сила, закрила за нашето националноосвободително движение, за хайдушкото движение“, заяви още Радев.

„Днес ние осъзнаваме, че, ако искаме да имаме чиста вода, чист въздух, чиста почва и чисти храни, ние трябва да пазим и да умножаваме своята гора, която ни предпазва и от ерозия, от наводнения и от суша.

Днес ние показваме, че българинът е съпричастен към своето бъдеще. Българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-зелен, по-красив, по-здравословен свят. Днес също така ние показваме, че продължаваме традициите от 1925 г., наречени „Празник на залесяването“.

Всички млади хора са гарант за това, защото те са бъдещето на България и те днес залесяват своето и на България бъдеще. Искам да благодаря на софийското държавно горско стопанство, на неговите служители, на шесте държавни горски стопанства“, заяви още държавният глава.

Източник:http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev–Vsichki-mladi-hora-dnes-zalesyavat-svoeto-i-na-Balgariya-badeshte/247354/2/0

социални бутони

Continue Reading