Първан Симеонов обясни защо от “Има такъв народ“ мълчат

1
163
Добави коментар
albenapet
albenapet

На мен ми изглежда както в моето детство Великото народно събрание. След няколко седмици ще стане досаден. Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ситуацията е патова – имаше силен протест, но и силен ГЕРБ.

На изборите все пак надделяха силите на промяната. БСП е партия на статуквото, но е и една от опозиционните партии, допълни той.

„Различни са настроенията в партиите. Случи се това, което Борисов очакваше – да победи на изборите. В момента се излагат всички.

Погледнете дневния ред на парламента – това са предизборни неща, а Борисов се държи все едно не е на себе си. При едни нови избори може да има изненади“, прогнозира Симеонов.

По думите му за държавата е най-добре легитимното мнозинство да започне да управлява държавата и то за важните неща – икономиката, здравеопазването и т.н. Промяната на изборните правила няма да промени изборните резултати, смята политологът.

„Трябва да има няколко теми, по които те да са обединени, като например смяна на модела на управление на ГЕРБ. Ние нямаме национално време за губене да рестартираме постоянно държавата“, заяви още Първан Симеонов.

„Президента Радев е единственото за момента обединяващо звено. Той използва тази сила. Предстоят президентски избори, на които той влиза с най-високо доверие“, каза политологът. Според него е мантра, че президентът иска да прави служебен кабинет.

„Той има готовност. Когато се направи правителство, ще има повече време да се пипа Изборният кодекс“. „От ИТН мълчат, защото не знаят какъв е планът или за да не правят грешки. Това засега е ОК за тях“, смята още Симеонов.