Пролетно презареждане: 3 начина да освежите гардероба, дома и себе си тази пролет – Труд

3
356
Добави коментар
NickJ
NickJ

За добра новина на всички, най-сетне е пролет. Дните са все по-дълги, слънцето все по-често гали лицата ни, по улиците ни радват песни на птички, а дърветата са все по-зелени. Няма как това да не се отрази и на настроението – независимо от всичко, природата се пробужда за нов живот, а с нея и ние. Все повече вярваме, че всичко ще е наред, и ни предстоят само по-хубави дни. 

Пролетта е сезон на презареждане и е време и ние да се презаредим – с нови сили, с повече енергия и с повече добро настроение. Ето и три начина да се подготвите за ново начало тази пролет. 

1. Разчистете гардероба от всичко непотребно 

Време е за пролетно почистване! Намерете време и да разчистите гардероба от всичко, което вече не ви става, не ви харесва, или не планирате да носите скоро. Мари Кондо е особено популярна напоследък и има защо – трупането на вещи по никакъв начин не помага на това да се чувствате добре и в хармония със себе си. 

Започнете на чисто, като се отървете от всичко, което не сте носили последните две години, или пък не ви става (и няма изгледи да ви стане в следващите два месеца). Онези покупки по време на каратината, които бяха чисто и просто начин да убиете скуката, но така или иначе, едва ли някога ще облечете – те попадат в същата категория. 

Отделете си една събота или неделя и се отдайте на пролетно разчистване на гардероба. Съберете всичко, което по някаква причина не носите – то може да зарадва някой друг. Наснимайте с телефона и пуснете продуктите в сайт за обяви или група във фейсбук – разбира се, след като изперете, почистите и дезинфекцирате. Това, което за вас не става, за друг може да е ценна нахотка, а и ще изкарате малко допълнителни пари. 

А след това е време да започнете да мислите за новия сезон. Тази пролет актуални са свежите флорални мотиви и естествени материи, които карат тялото да се чувства добре и зареждат с добро настроение. Разгледайте предложенията в пепко брошура и се подгответе да запълните новоосвободеното пространство в гардероба с нови попълнения, които да ви радват тази пролет! 

2. Освежете дома си с цветя и нови придобивки

Не само гардероба има нужда от обновяване – ще се почувствате много по-добре и ще презаредите с положителна енергия, ако обърнете внимание и на домашния фън шуй. Така и така напоследък прекарваме повече време у дома, важно е заобикалящото ни пространство да ни кара да се чувстваме добре. 

Заложете на флорални мотиви и в обзавеждането и декорацията на дома, за да внесете свеж пролетен повей. Не е нужно да правите кой знае какво, за да усетите позитивния ефект – ново спално бельо с нежни цветисти мотиви ще направи чудеса за спалнята, а покривка в свежи нюанси и декоративни растения ще накарат дневната да светне.  

3. Не забравяйте да се погрижите и за себе си 

Най-добрият начин да се презаредите за новия сезон е като си отделите малко време да се поглезите. Това може и да е малко по-трудно с ограниченията, които ни се налага да спазваме заради Ковид-19, но в никакъв случай не е невъзможно. 

Като за начало, запишете си час за фризьор – една нова прическа и освежаване на цвета на косата са чудесен старт за пролетния сезон. А и нали знаете, че с всяко подстригване премахваме и от натрупаната отрицателна енергия – със сигурност нещо, от което имаме нужда. 

След това си отделете един ден за домашни разкрасителни и ободрителни процедури. Дори да нямате вана, в която да се отпуснете с ароматни соли, може спокойно да си направите домашно спа. Запалете ароматни свещи, направете си маска на лицето и косата, напълнете леген с топла вода и соли за краката, и се отпуснете с чаша вино и приятна музика. След това ексфолирайте цялото тяло и го намажете с богато масло с омайващ аромат. Гарантирано накрая ще се почувствате толкова добре, колкото след час в спа салона! 

Тези три начина да се презаредите с енергия и добро настроение не отнемат почти никакви усилия, време и пари, но гарантирано ще ви вдъхнат нови сили и бодрост за новия сезон!