Къща до ключКъща до ключ – S.O.S. Майстори

1
183
Добави коментар
fire19
fire19

Всички статии занимаващи се с подробна информация по дадена тема започват с изясняване на понятията.

В тази статия понеже темата е къща до ключ, редно е да започнем с тази стъпка. Фигуративно казано, къща до ключ значи построяването на жилищна сграда, в случая къща, изцяло от строителен предприемач по предварителна договорка с бъдещия собственик или потребител на сграда.

Нека заглавието да ни ви подвежда.

Строителството може да е на кооперация, може да е на апартамент, може да е на еднофамилна къща, дори на вила извън града. Връзката между всички видове изпълнения е, че самата сграда ще бъде изпълнена от проектирането до издаването на обекта от самата фирма сключила договор със собственика.

Строителната дейност „до ключ” сякаш се появи със закъснение на българския пазар, за да бъде алтернатива на начина, според който собствениците строяха сами. По този начин те се опитваха да спестяват пари, а често допускаха и грешки. Строителните предприемачи и изпълнители на услугата, днес вече работят, така че бъдещите собственици да не се притесняват за материали, грешки в изпълнението и други такива.
И все пак, къде са предимствата?

Изграждането къща до ключ е строително решение, което драстично опростява нещата за собственика на бъдещия проект. При този тип проекти на изпълнителя се дава отговорността за проектиране и строителни работи. Собственикът трябва само да изчака изпълнителят да свърши работата и след това, когато проектът приключи, той или трябва да е в състояние да „завърти ключа” и да започне да използва новата сграда или съоръжение.

Предимството на строителството до ключ пред други видове договаряне е, че на собствениците на проекти, които са закъсали с времето, няма да им де наложи да участват активно във фазите на проектиране, закупуване на доставки и строителство. Собствениците на проекти или работодателите трябва само да осигурят достъп до сайта, да помогнат при набавянето на лицензи и разрешителни и да одобрят фазите на проекта, както е предвидено в договора.

В проектите къща до ключ, строителната фирма изпълнител сама решава дали ще поема ролята на доставчик и подизпълнител. Ръководителите на проекти се радват да работят по този начин поради няколко причини. Основна сред тези причини са необходимите материали, от прозорци и врати до покриви или настилки; всички те могат да бъдат закупени на едно място, като по този начин се опростява процесът за техническите ръководители на проекта.

Друга причина, поради която собствениците се обръщат за услугата проекти до ключ е, че има една разработена контактна линия, която улеснява комуникацията между строителя и доставчика. Телефонните обаждания се връщат незабавно и няма нужда да се търси в дълъг списък от подизпълнители, за да се намери търсената информация.

За да научите повече за строителството на къща до ключ, може да се наложи да се чуете с фирма изпълнител на такива поръчки, за да разберете повече от първо лице. Факт е, че така можете да научите за цената на изпълнение ако имате готови параметри. Можете да научите подробности, които готовите онлайн текстове не са способни да изложат.