Български стартъп оценен на 300 милиона евро

2
198
Добави коментар
WonderlandAgency
WonderlandAgency

СЕПА Кибер Технологии с предварителна IPO оценка от KPMG

Дигиталната трансформация изостри нуждата от електронни финансови и регулаторни услуги  (снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на финтех и регтех решения СЕПА Кибер Технологии беше оценен на 300 милиона евро от одитора KPMG. Българската стартъп компания се подготвя за излизане на световната фондова борса, като наскоро промени типа на регистрацията си от еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) в еднолично акционерно дружество (ЕАД).

За три години на пазара СЕПА Кибер Технологии отвори седем офиса в Европа, Азия и Северна Америка и управлява пет центъра за съхранение на данни. Нейните продукти се използват за интеграция на дигитални финансови услуги.

Компаниите навлизат в пика на световната дигитална трансформация и нуждата от електронни финансови и регулаторни услуги расте с всеки изминал ден, заявиха от СЕПА Кибер Технологии.

Платформата MuSe предоставя достъп на фирмите до над 600 финансови и регулаторни услуги и модули под един покрив. Софтуерните решения на фирмата позволяват отваряне на необанки и интегриране на финансови продукти в рамките на 3 до 6 месеца.

Базирана във Варна, СЕПА Кибер Технологии е част от международна корпорация, оперираща в повече от 32 държави по света. Центровете за данни на компанията са сертифицирани с най-високия световен сертификат PCI DSS ниво 1, което позволява обработване и съхранение на данни при финансови операции.

„Стартиращите фирми имат бъдеще и България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса”, коментира развитието на компанията Марвин Блажевски, основател и главен изпълнителен директор.