Строителство на къща

1
90
Добави коментар
fire19
fire19

Строителните компании предлагат разнообразие от ремонти и строителни услуги.

Цените им варират, ангажирани са различни майстори, времетраенето също варира и се базира на спецификите на ремонта. В този текст ще се заемем основно с темата строеж на къща цена за изпълнение, базирано на всичко данни за строителство на къща в съвременната пазарна ситуация.

Строителството на къща засяга всички дейности свързани конкретно с изграждането на сградата. Започва се от изготвянето на проекта, минаването през процедурите за разрешение, заплащане на такси според законите на страната, влизане в контакт с фирмата изпълнител, започване на строежа и т.н. 

В тази статия, ще направим по-различно разпределение на етапите от гледна точка на времетраенето, като на тази база ще видите и определянето на цената за изпълнение. За всеки етап от изпълнението: от административната част и проектирането, през строителството и довършителните работи се плаща. Няма стандартна цена, която ще платите, но има възможност за пресмятане на всичко предварително с буфер. Нека обаче видим етапите за изпълнение при самото строителство на къща.

Базисен етап за подготовка на парчето земя, върху което ще се построи вашия дом. Това включва изравняване, изкопни и подземни връзки, направени като водопроводни, електрически и изолационни системи. След като бетонната плоча бъде излята, основният етап е завършен. Приблизителното изпълнение е до 3 седмици. 

Строеж на рамката по план за оформянето на скелета на вашия дом. Започва с маркирането и изграждането на стените, заедно с покривните основи, прозорци и врати. Този етап е завършен, след като бъде одобрен от квалифицирано проучване на сградата. Приблизителното изпълнение е до месец. 

Строителство и завършване на грубия строеж – фокусиране върху външни зони като прозорци, временни външни врати, канализация, покривна система, тухлена зидария и стени. Това е етапът, в който започвам оформянето външността на вашия дом. На този същия етап се фиксират водопроводните и електрическите тръби.

Този етап се слива с етапа на закрепване и монтиране на стенни мазилки, тавани, первази, вътрешни врати, стълби, кухненски шкафове. На този етап зоните на къщата, при които има опасност от влага и водонахлуване се хидроизолират. Този етап е завършен след одобрение на инспекцията. Преброете вече споменатите дейности по грубия строеж и почвайте да смятате.

Всяка една от тях влиза в цената на строителството. Строителните фирми може да ви дадат готови цени на квадратен метър, или да ви дадат предложение за цена по договаряне.  

Ако планът и изпълнението са до ключ, следват боядисването на стените и инсталацията на окончателните интериорни решения: рафтове, облицовки, шкафове, корнизи, настолни плотове, смесители, огледала, паравани за душ, гаражни врати и др. Окончателното приспособяване на климатичната система, електричеството, водопровода и системата за сигурност. След като инспекцията за управление на качеството бъде сертифицирана, този етап е завършен. 

Това бе етапът, който чакахте да завърши. С боядисването, инсталацията и детайлите, къщата е готова за вашата проверка. Строителят ще ви преведе през всички секции на новопостроения дом, демонстрирайки всички функции и изпълнения. Обърнете внимание на всички дефекти, преди да подпишете официалния документ, тъй като строителят ще трябва да ги поправи за своя сметка, поне това идва като бонус строеж на къща за цена определена по съвременните стандарти.