Подмяна на улуци

1
117
Добави коментар
fire19
fire19

Човек може да се научи да боядисва вкъщи, да смени смесителя в кухнята, може дори да се научи да лепи плочки в банята, но когато дойде време за подмяна на улуци, особено тези от покрива, може да се затрудни.

В този текст ще предложим няколко решения в тази посока. 

Интересно е като факт, че в почти всички магазини за битови уреди и част с пълен набор от услуги продават улуци, проектирани за лесна инсталация. Но само с малко повече работа можете да използвате същите тези части, за да сглобите дъждовни улуци и водосточни тръби, които също са по-здрави и изглеждат по-добре. Ако първата част със закупуването ви се струва по-лесна, то втората спокойно можете да я оставите на опитни професионалисти.

Подмяната на улуците е ремонтна дейност. Тя се случва или при подмяна на цялото покривно покритие, при подмяна на хидроизолацията и при захабени улуци. Колкото по-сложно е изпълнен покрива или самата архитектура създава проблем за лесния демонтаж, а след това и за инсталация, толкова по-ясно става, че трябва да разчитате на опитни майстори. 

Каквото и да предприемете като решение, целта след смяната е създаването на по-здрави, по-добре изглеждащи улуци, чрез нужните модификации в покривната и отводнителната система. Майсторската намеса може да минимизира местата със свръзки; сглобките ще са по-здрави, безшевна визия; финиширане на   покрива, за да поддържа водата да тече в улуците, където й е мястото.

Вярвате или не, в Интернет изобилства от сайтове предлагащи смяна на улуци като категория направи си сам. Нашият съвет е, ако нямате много опит с катерене на високо, нямате сръчни ръце и не сте сигурно в това, което се изисква, да не припарвате до покрива. Онлайн можете да намерите достатъчно строителни фирми във вашия регион, които предлагат услугата смяна на улуци на определена цена. Обикновено майсторите, които ще намерите в града от уста на уста, нямат конкретна цена и можете да преговаряте.

Сайтовете предлагащи ви решения и видео изпълнения на улуци от типа направи си сам, го правят с цел да спестите пари. По-добре е обаче да не рискувате здравето си и целостта на покривната система в дома си. Има и друго съображение, което да ви накара да изберете строителна фирма или майстори за улуците. Състоянието на системата може да е такова, че само експертна намеса да успее да свали всичко безопасно и да подмени старите улуци.

Ако изпълнението на сградата също е сложно в архитектурен план, това може да значи, че и улуците са по-сложно изпълнени с цел да отвеждат водата по-далеч от сградата. Това, което се изисква от вас като собственици е просто да наблюдавате знаците, че някои от улуците са за смяна. Можете да гледате за видими нарушения в системата. Дали при силни дъждове излиза силна струя вода от улука, дали след силен вятър няма нарушения в системата, петна по фасадата и т.н.

Научите ли се да правите визуална инспекция и да разкривате проблемите, ще ви спести това да се правите сами и на майстори. Достатъчно ще е едно набиране на телефона и майсторите бързо ще дойдат, ще локализират проблемите и ще се заемат с конкретните дейности тяхното отстраняване. Така бързо и адекватно ще се сдобиете с нови улуци.