Билкови продукти за отслабване: Как да ги използвате и да имате максимално ефективни резултати

1
156
Добави коментар
clashbade
clashbade

Формулата не е общовалидна, но работи, стига да се прилага според индивидуалното състояние и след откриване на причините за напълняване

Вероятно всеки, който някога е искал да свали няколко килограма, се е почувствал изкушен от вариантите за готов продукт, предлагащ бързо и ефективно решение. Истината е, че когато говорим за напълняване, първо трябва да се открият причините за него. Обикновено то се дължи на хормонални промени или дисбаланс в организма.

Тук на помощ идва златната формула – ежедневна физическа активност, здравословна диета, която ви набавя достатъчно калории от всички групи храни и минимизиране на стреса.

Ако си задавате въпроса каква връзка има последното, то явно още не сте осъзнали реалните последствия от недоспиването и натовареното ежедневие. И не се изкушавайте да карате тялото си да изнемогва, подлагайки го на оскъдни порции и системно недохранване. Бъдете сигурни, че резултатите ви няма да са положителни спрямо формата ви в дългосрочен план, а и може да си навлечете куп проблеми. 

Те имат своето съществено място, когато се стремим да възвърнем хармоничните пропорции на фигурата си. За целта обаче трябва да познаваме конкретно ролята на различните билки, да знаем как и кога да ги прилагаме.

Използвайте този кратък наръчник, за да се ориентирате в зависимост от индивидуалните си нужди:

Борба с апетита

Запомнете – билките не целят да ви лишат тотално от апетит, защото това е противоестествено състояние. Вие имате нужда от енергия под формата на храна и това е биологична закономерност, срещу която е излишно да се борите.

Въпросът е чрез тревите да регулирате крайностите и проявленията на вълчи глад, което също не е признак за добър хормонален статус и метаболизъм. 

Коренът от бяла ружа, копривата, копърът, някои водорасли, ангеликата могат да са ви съюзници в този случай. Глухарчето, репеят, женското биле също се нареждат в този ценен списък.

Стимулиране на храносмилането

Ако срещате затруднения при храносмилането, бъдете сигурни, че това е първото ви и най-важно предизвикателство. Хората с такива не успяват нито да усвоят ценните вещества от консумираните храни, нито да се освободят от токсините, а тези два фактора са огромна пречка по пътя към успеха.   

Използвайте магданоз, анасон, зелен чай, босилек, джоджен, розмарин, за да повлияете в правилна посока на храносмилателния тракт.

Бърз метаболизъм – трайно редуциране на теглото

Бързият метаболизъм не е непостижима мечта, но трябва да подходите комплексно. Залагайте на достатъчно протеин, не ограничавайте крайно въглехидратите и предпочитайте полезните мазнини.

С отварите от бабини зъби, мента, джинджифил, куркума, канела може да ускорите максимално процеса по стопяване на излишните килограми и да нормализирате функциите на ендокринната система.

На https://lekovita.bg може да откриете специално създадени билкови смеси, с които ще рестартирате организма си и ще откриете нови възможности за отслабване.

Може да ви хареса още: ВИТАМИНИ: КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СПРЕМ ПРИЕМА ИМ НЕЗАБАВНО

 63 total views,  3 views today