За парфюмите – 10 най-добри женски парфюма

3
168
Добави коментар

За парфюмите

1.Какво е парфюм, тоалетна вода и одеколон и каква е разликата?Парфюмът съдържа между 15 и 30% ароматни масла, парфюмната вода или Eau de parfum – между 8 и 15% ароматни масла, тоалетната вода или Eau de toilette – между 4 и 8 % ароматни масла в концентриран етилов алкохол. Одеколонът или Eau de cologne съдържа от 3 до 5% ароматни масла в разреден, често 70-процентов алкохол (съдържа 70% етанол).

2.Какво е тестер?Тестерът е класически парфюм,който се използва в парфюмерийте. Клиентите го използват, за да тестват даден аромат.Тестерът не е предназначен за директна продажба и затова се предлага без някои детайли – кутия ,капачка, декоративна опаковка и др.

Тестерът обикновено се предлага в бяла или сива картонена кутия или без опаковка.Съставът на тестера и оригиналния парфюм е винаги един и същ.

3. Как правилно да изберем парфюм или подобен продукт? От най-голямо значение е собственият ни вкус. Никога не избирайте парфюм по мостра, пръсната върху памук или в капачката на парфюма или по мостра, която известно време е оставена свободно да диша. Такава мостра не съответства на аромата на затворения парфюм.

10 най-добри женски парфюма

Всъщност съставът на висококачествените парфюми е един и същ: алкохол, парфюмна композиция, вода. Само пропорциите са различни. И така, в парфюмите, които принадлежат към най-високата категория парфюми, съдържа 20-30% етерични масла и други естествени компоненти, разтворени в алкохол 96%.

За сравнение до 10% от ароматните вещества и 80% алкохол се използват в тоалетна вода. Следователно, не само осезаемо като цена и постоянство на аромата, но и етикетът на използването на парфюми също е различен. Този статус парфюм е абсолютно неподходящ в ежедневието и трябва да го прилагате с „микроскопични“ дози върху активните точки на кожата.

Рейтингът на най-добрите парфюми включва добре познати произведения от най-добрите парфюмни къщи, които са били признати от ценителите и истинските ценители на женските аромати.

Guerlain Shalimar L’ex Портрет най-добрите парфюми с ориенталски аромат

Guerlain Shalimar L’ex

Guerlain House е една от най-старите във Франция, по-скоро дори цяла парфюмерийна империя, спечелила благоволението на много короновани личности и изключителни личности. Шалимар е, безспорно, най-забележителното творение на парфюмериста Жак Герлен. Ароматът е създаден през 1925 г., превръщайки се в първия ориенталски аромат в Европа. Нейната релевантност не е загубена досега и Шалимар е смятан за „най-благородния от ориенталските аромати“, вдъхновявайки парфюмеристите да търсят такива приказни композиции. Композицията се отваря с нотки на мандарина, лимон, бергамот, кедър. Нотки на „сърцето“: ирис, жасмин, ветивер, пачули, роза. Основата включва тамян, опопонакс, цивет, сандалово дърво, ванилия, кожа и мускус.

Предимства:

Класически аромат, предава духа на Изтока.Скъпи, богати.Не губи актуалност.

Недостатъци: не е намерено.

От отзиви за Shalimar:

„Тя се сдоби с първия си Шалимар преди 10 години в Ню Йорк. Това беше доста скъпа винтидж версия на 70-те. Какво да кажа – това са най-добрите дамски парфюми. Ароматът е божествен! Чувствен, страстен, той го обгърна от главата до петите и аз просто изпаднах в отпадение, когато го вдишах. Парфюмът свърши, в Русия купих модерни версии и дори PV, но … не това! Или може би, както казват, преди Кока-Кола да е била по-вкусна, тревата е по-зелена, а водата – по-влажна? .. ”

„Взех си малка бутилка парфюм Shalimar, която даде цялата стипендия, и това беше съдбовен момент в живота ми – страстно се влюбих в аромата! Сега го нося само в моменти от моя живот, които са специални за мен. „

Оценка: 10 от 10.

Diorissimo от Christian Dior най-добрият дамски парфюм с аромат на пролетта

Диорисимо е луксозна класика, която не губи своята актуалност, подобно на голямото име Christian Dior, станало синоним на елегантност и красота. Ароматът буквално „диша“ през пролетта, събуждайки чувственост и съблазън у жената. Момина сълза отваря композицията, заобиколена от иланг-иланг, нотки на бороний и амарилис почти не се долавят в „сърцето“, елегантен жасмин се появява във влак във цялата си слава.

Предимства:

Пълна, хармонична композиция.Лекота и въздушност.Благороден и запомнящ се аромат.

Недостатъци: не е намерено.

От отзиви за Diorissimo:

„Понякога се чудя – ароматът е почти на 60 години и е толкова … отговаря на нуждите на времената, или нещо подобно. Подходящ както за млади момичета, така и за щастливи дами, сякаш се адаптира към този, който го носи. Тези парфюми са най-добрите – вълшебни, спиращи дъха, възхитителни! Като цяло, Диорисимо, и това е!

„„Diorissimo е любимият ми парфюм, който нося през деня. Но, разбира се, не в жегата и не в студа. Най-хубавото – през пролетта, с лека рокля, елегантни чехли и елегантен стайлинг. Ароматът на пролетта и младостта, както и радостта и щастието. “

Оценка: 10 от 10

Завистта на Гучи е непредсказуема и закачлива

Уникалната, смела и безкомпромисна завист („Завист!“) Е публикувана през 1997 г. Парфюмеристът Морис Русел и дизайнерът Том Форд работеха върху създаването му, които успяха да съчетаят несъвместимото: деликатност и дързост, скромност и сексуалност, нежно шепнене и крещене. Ароматът е флорално зелен, с лека сладост, пикантна киселинност и едва забележима пикантна горчивина. Съставът се отваря от ананас, праскова, магнолия, бергамот, фрезия. В „сърцето“ виолетка, ирис, зюмбюл, жасмин, роза и момина сълза. Във влака можете да чуете нотки на сандалово дърво, жасмин, мускус, дъбов мъх и бял кедър.

Предимства:

Необичайно, интригуващо.Има наситен, но не тежък контур.Универсален (може да се носи ден и вечер).

Недостатъци: не е намерено.

От отзиви на завист:

„Мога да кажа с увереност: името се оправдава! Мъжете се обръщат след мен, когато съм в него, а жените ми завиждат. Мисля, че вината за това е благороден, скъп и богат влак. Смятам, че тези духове са най-добрите! ”

„Завистта е любимата ми от повече от 10 години. Опитах различни версии, парфюмът е най-луксозният. Грижа се за тях за специални поводи, въпреки че искам да ги използвам постоянно. Не е малко досадно, но как реагират другите! Събирам комплименти на купища! ”

Оценка: 10 от 10.

Calandre от Paco Rabanne розов аромат в сребро

Каландре от испанската модна къща Paco Rabanne е друг представител на тестваната от времето класика. Ароматът е създаден през 1969 г. от парфюмера Michel Hy, въплъщаващ идеите му за женствеността в него. Пролетните цветя в Каландър придобиха фин, елегантен и мразовит оттенък. Гласните и изразителни алдехиди едновременно привличат и принуждават да запазят дистанцията си, създавайки образа на крехка и недостъпна женска мечта. Зелени нотки, алдехиди, бергамот отворен аромат. Бележки на „сърцето“: жасмин, момина сълза, корен от ирис, здравец и роза. Основа: сандалово дърво, ветивер, дъбов мъх, кехлибар и мускус.

Предимства:

Много упорит.Ярък, закачлив аромат.Състояние и обвързване.

Недостатъци: не е намерено.

От отзиви за Calandre:

„Реших да си купя Calandre, когато прочетох, че изглежда като климат – любимият ми ретро аромат. Наистина подобни, само по-силни, по-ярки, с метален нюанс. Розата се отваря невероятно, звучи свежо и благородно. “

„С този аромат свързвам образа на висока стройна блондинка – независима и фатална, привличаща възхитени мъжки погледи. Проверих себе си: две микролипки парфюм са истински магнит за мъжете. „

Оценка: 10 от 10

Парфюмът Paloma Picasso за стилна и луксозна жена

Уверена, силна и амбициозна – това е жената, която е създала флоралния шипрезен шедьовър Палома Пикасо. Тези чувствени и луксозни парфюми като че ли включваха горещ испански темперамент, смело заявявайки това на всички наоколо. Палитрата се отваря: нероли, бергамот, ангелика, лимон, карамфил, кориандър, роза. Средни нотки: мимоза, жасмин, зюмбюл, пачули, иланг-иланг. Базови нотки: сандалово дърво, касториум, цивет, дъбов мъх, ветивер, мускус, амбра.

Предимства:

Стилен аромат с характер.Богата и обемна.Устойчив и мъниче.

Недостатъци: всеки го възприема по свой начин; при мнозина „не седи“.

От отзиви за Paloma Picasso:

„Знам за любовта си към силните характерни шипреси, поръчах парфюми без тест. В началото бях поразен от тяхното „клане“ – миришеше на нещо тежко, опушено (както се оказа, че това е касториум), но когато ароматът се отвори … не можах да се откъсна. Красиво, вкусно, неподражаемо! Едни от най-добрите женски парфюми! “

„Бих описала Палома с една дума: изкушение. Тя е чувствена, секси, смела. Но не всеки отива и не всеки може да го разбере. Трябва да пораснеш до него, зрял. По-вероятно е да изплаши младите любители на ваниловите компоти. „

Оценка: 10 от 10

Бяло бельо от Estée Lauder най-добрите парфюми с аромат на чистота

Бялото бельо, лансирано през 1978 г. от първата парфюмна къща в Америка Estée Lauder, все още остава еталон за свежест и чистота. Това е лек и лаконичен аромат, с нотка на елегантност и целомъдрие. Съставът е отворен: цитруси, алдехиди, праскова. „Сърце“: жасмин, зюмбюл, ирис, виолетка, момина сълза, роза, иланг-иланг, люляк, орхидея, карамфил. Основата включва ветивер, сандалово дърво, мед, боб тонка, кедър, дъбов мъх, амбра и бензоин.

Предимства:

Свеж, „уютен” аромат.Интересно и необичайно се разкри.Универсален (за всеки сезон).

Недостатъци: не е намерено.

От отзиви за Бяло бельо:

„Влюбих се в Белия лен напълно и безвъзвратно, докато все още бях в училище. Твърдо реших: определено ще го имам. И сега го свързвам с училището и е свързано с нещо чисто, светло, наивно … Най-добрите парфюми за младо момиче. „

„Никога не преставам да се изненадвам – как може да се получи такъв пронизващо свеж аромат на чистота от смес от цветя и подправки? Това е просто магия! В тази химия не се усеща малко. „

Chanel № 5 от Chanel легендата за женствеността

Повече от 90 години този легендарен аромат не губи популярност. Според идеята на Коко Шанел, това трябвало да бъде изкуствено създаден мирис на жена и мнозина, включително Мерилин Монро, похвалили получения шедьовър. Връхни нотки на състава: алдехиди (синтетичен компонент, който придава пикантност и острота), цитруси, бергамот, иланг-иланг и нероли. В „сърцето“: жасмин, момина сълза, роза, ирис и ирисов корен. Във влака можете да чуете ветивер, сандалово дърво, пачули, ванилия, цивет, дъбов мъх, мускус и амбра.

Предимства: легендарни, статутни, разпознаваеми.

Недостатъци: малко старомодно, което се превърна повече в символ на женствеността, отколкото на неговото въплъщение.

От отзиви за Chanel No. 5:

„Колкото и да е странно, опцията за тоалетна вода звучи по-мощно от парфюма. Телевизорът разполага с луксозен влак, а парфюмът седи близо до кожата. Разбира се, парфюмът е по-мек, нежен, по-дълбок, но … понякога искате да заявите присъствието си чрез шик парфюм и да не сте срамежливи. От друга страна, духовете звучат по-богато и благородно “.

„Спомням си този аромат от детството – любимите парфюми на майка ми. Завидях й, пищно гледайки бутилката, донесена от Париж. Узряла, сбъднала мечтата си – купила си Шанел №5. Или не е достатъчно узряла, или просто не се е отворила върху мен. Дадох го на майка ми, парфюмите й изглеждат просто вълшебно – богати и кадифени. „

Оценка: 9.5 от 10

L`Air Du Temps от Nina Ricci – аромат на хармония и мир

Не много по-нисък от Chanel № 5 с историческо значение, дамският парфюм L`Air Du Temps от модната къща Nina Ricci остава най-добрият, желан и привлекателен за почти седем десетилетия. „Духът на времето“ се е превърнал в символ на любов, чистота, свобода и мир. Ароматът може да се нарече класически и оригинален, хармоничен и контрастен. Съставът е отворен: праскова, нероли, бергамот, палисандрово дърво и карамфил. В „сърцето“ на роза и жасмин, розмарин, орхидея, виолетово, ирис. Основата е била съставена от подправки, сандалово дърво, амбра, мускус, дъбов мъх, ветивер, бензоин, кедър.

Предимства:

Изискан, елегантен аромат.Класически, незабравим.

Недостатъци: за съжаление, съвременната версия е загубила част от предишния си чар.

От отзиви за L`Air Du Temps:

„L`Air Du Temps са най-добрите, любимите ми парфюми. Въпреки факта, че през годините те все пак претърпяха значителни промени, същността остана същата – нюанс на светлина, нежна тъга, обгръщащ, топъл, прахообразен аромат на фондан. Уютно и нежно, но задължително – изисква повод. „

„Когато прочета нещо като„ мирише на скрин на баба “, веднага разбирам, че това нещо си струва и често се оказвам прав. Вече има много малко истински ценители на ретро, ​​което е „Духът на времето“. Човек би искал да каже: момичета, ако знаете само как да носите Escada и Avon, не пипайте скъпите аромати на старата школа – няма да разберете! „Spirit“ е шедьовър, той изисква развит вкус! „

Оценка: 9.5 от 10.

Vendetta от Valentino квинтесенция на южния темперамент

Парфюмът с провокативното име Vendetta през 1991 г. представи на света емблематичния кутюрие Валентино, който не забравя за италианските си корени. Този горещ, слънчев и сочен аромат съдържа непокорна нотка, италианска страст, импулсивност и изящество. Сложен флорално-плодов букет се отваря с нотки: портокалов цвят, праскова, слива, водна лилия, бергамот, зюмбюл, алдехиди и зелени нюанси. „Сърцето“ на състава: мед, тубероза, карамфил, корен от ирис, орхидея, невен, жасмин, хелиотроп, иланг-иланг, нарцис и роза. Основа: ветивер, сандалово дърво, пачули, боб от тонка, амбра, мускус, ванилия, бял кедър.

Предимства:

Страстен, темпераментен аромат.Отваря се идеално в жегата.

Недостатъци: една допълнителна молекула и ароматът ще „крещи“.

Anais Anais от Cacharel – класически цветен аромат

„Един от любимите ми аромати на старата школа … Толкова е различен, толкова магически блести на слънцето с лицата си – понякога плодове, после цветя и сърцето – благороден мед, изпълващ цялото пространство. Всъщност мирише на Сицилия. „

„Дъхащ аромат, естествен, медово-плодово-цветен, но не сладък или сладък. С характер смело се заявява. Най-добрите парфюми! Препоръчително е да ги използвате в слънчев ден, за да му дадете възможност да се разкрие на гореща кожа, но не повече от една капка, в противен случай можете да изгоните всички пчели в района (без шега!). “

Оценка: 9 от 10.

Най-богатата симфония на цветя – шумна, но невероятно хармонична, се побира в бутилката Anais Anais. Този луксозен класически аромат с претенция за ретро, ​​в същото време нежен и романтичен, е в състояние да се пренесе в света на мечтите и да прилича на безгрижна младост. Съставът включва невероятно количество компоненти. Нотките на цитрусови и портокалови цветчета, касис, лавандула, галбан, орлови нокти, зюмбюл, бергамот и бяла лилия. В „сърцето“ на тубероза, карамфил, ирис и ирисов корен, жасмин, иланг-иланг, роза и момина сълза. В заключение нотки на сандалово дърво, ветивер, пачули, мускус, амбра, дъбов мъх, кожа, тамян и звук от бял кедър.

Предимства:

Усеща се като чист флорален аромат, нищо повече.Тя се разкрива постепенно, показва своите страни.

Недостатъци: последните версии (пуснати след 90-те) станаха много по-бедни и по-банални.

От отзиви за Anais Anais:

„Свързвам този аромат с шик букет от свежи градински цветя. Веднъж видях изображението на такъв букет в кръгла ваза в музей. Картината беше боядисана в масло, беше пълна с ярки цветове, изглеждаше, че ароматът е на път да избухне в залата и да завърти главите на всички посетители на изложбата. Ето как невероятният състав Анаис Анаис ме замайва. „

„Това е ароматът на моята младост, дори детството. Първия път, когато го чух от леля си, когато влязох в института, те ми го дадоха. Още помня онзи невероятен пролетен букет, който беше затворен в миниатюрна матирана бутилка. Получих по-модерна версия … наподобява аромата на TOT, но изглеждаше разрязан наполовина. Във всеки случай, най-добрите парфюми, деликатни, флорални, романтични. „

Оценка: 9 от 10

И кои са най-добрите парфюми?

Въз основа на факта, че всеки парфюм не е евтино удоволствие, е напълно разумно да се представят следните изисквания за парфюмите: добра издръжливост (най-малко 6-8 часа) и приятен влак, полифония (гъвкавост на аромата), наличието на определен „връх“. Е, основният критерий за избор е притежателят на духове да се чувства в тях най-чаровен и привлекателен.

Любими онлайн магазини за парфюми и козметика?

За всеки един от сайтовете, посочени горе, някога от някого е имало отрицателен отзив!Както е имало и положителни отзиви за сайтове, които предлагат откровени ментета!Коректно е, ако не сте доволни от продукт или обслужване, да напишете от какво точно /вкл. името на парфюма, опаковката и милилитрите му/ и защо, за да улесните другите потребители при избора им на сайт, от който да направят своите покупки .Като предварителен отговор на многобройните запитвания – „супер горещи оферти“, „намаления по 70%“, „ликвидации“ и подобни, които предлагат Шанел, Герлен, Диор, Килиън, Том Форд и др. на еднакви или подобни цени от по 40-50-60 лв, както и страници от Фейсбук с „тестери от Англия“ с цени на лични са гарантирани ментета.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани