Грешки, които правим при употребата на шампоан

1
122
Добави коментар
svetla58
svetla58

Сигурни ли сте, че знаете всичко за шампоана и как да го използвате? Често ползвате най-добрите продукти за коса, предлагани на пазара, но те нямат ефект, защо? Много от вас не знаят, че има техники за нанасяте на шампоана, които да подобрят начина на измиване и не увреждат допълнително косата ви. Спазвайки тези лесни правила, ще избегнете неприятното цепене на косъма, изсъхване и косопад.

Не сресвате косата си преди душ

Особено, ако косата ви е много дълга, е задължително преди душ да я срешете внимателно, за да избегнете заплитаня.

Винаги ползвате един и същ продукт

Ясно е, че всички си имаме любими продукти, но според експертите е добре да сменяте продукта за коса на всеки два или три месеца. Всъщност, ако един и същ продукт се използва целогодишно, рискът е да се създаде своеобразно „натрупване“ на определени съставки (например силикони) върху косата, които увреждат и отслабват дължината.

Използвате твърде много шампоан

Правилното количество продукт, което използвате трябва да е с големината на една монета, не повече. Друг много важен фактор е внимателно да намокрите косата си преди нанасяне: за да сте сигурни, че шампоанът работи най-добре, косата трябва да бъде напълно наситена с вода, без да я изстисквате.

Къпете се с твърде гореща вода

Не, не и пак не! Горещия душ е едно от най-лошите неща за вашия скалп и коса.

Забравяте да масажирате скалпа, а вместо това триете връхчетата

Много често се фокусирате да триете връхчетата и забравяте да обърнете достатъчно внимание на скалпа. Грубото триене на връхчетата може да увреди и изсуши косата ви, за това е препоръчително да го избягвате.

Купи шампоан Kerastase

Подсилваща маска за суха коса

Термофиксиращ спрей Loreal Professional

Извайващ спрей с морски соли Loreal Profesional