Как да си направим терариум у дома

1
186
Добави коментар
svetla58
svetla58

Превръщането на дома в по-гостоприемно място е цел, която започва от малките детайли. Малко зеленина в апартамента е полезна както за зрението, така и за сърцето. За жалост ограниченията на пространството могат да ви попречат да превърнете хола в така желаната райска градина. Терариумът е идеалното решение когато имате малко пространство, а искате да внесете у дома свежестта на природния свят.

От какво имате нужда

Стъклена ваза– тя играе ключова роля при правенето на терарирум. За целта най-добре да изберете заоблена или дълга и широка ваза.
Изберете подходящи растения– Изберете мини кактуси и въздушни растения. Те нямат корени и живеят, абсорбирайки необходимата влажност от въздуха, но трябва да бъдете внимателни, защото те страдат от студа.
Декоративни камъчета( или камъчета събрани от последната ви почивка)- камъчетата допълват естетическата привлекателност на терариума ви и ще служат като влагооловители.
Почва
Мъх- за да придаде ефекта на вековна гора.
Декоративни елементи по ваш избор
Растителни гранули или активен въглен –За декоративни цели, но и за подхранване на почвата, която, за да остане хидратирана, трябва да има точното количество минерали.

Купи стъклена ваза

Купи ваза

Купи декоративни камъчета

Инструкции

Определете зоната, където ще бъде поставен терариума, в зависимост от избраната ваза. Почистете добре вазата отвътре и поставете слой от около два сантиметра камъчета.
Добавете гранули или активен въглен и разпределете върху камъчетата
Поръсете с много почва, за да могат растенията да се вкоренят добре.
Създайте малки кухини в почвата, като използвате ръцете или инструменти инструменти.
Поставете растенията в създадените дупки и уплътнете почвата.
Добавете мъха, леко навлажнен и го поставете върху почвата. Натиснете леко.
Време е да украсите, като добавите декоративните елементи по ваш избор към терариума си. Предмети от всякакъв вид или изкуствени цветя, изборът е ваш!