Най-добрите покер стратегии

1
130
Добави коментар
milenay
milenay

Професионалните покер играчи казват, че играта се научава лесно, но много трудно се овладява. Силната ръка в покера не е гаранция за успех и не трябва да разчиташ само на
късмета. Умението да разчиташ действията на противника и да контролираш събитията на масата са от ключово значение за крайния успех. Днес ще споделим за най-успешните покер стратегии, които да разучите и да опитате да приложите част от тях в своята игра.

Има ли математика в покера?

Не е тайна за никого, че игрите с карти и като цяло хазарта, се основават на математиката. Всичко е изчислено, а простите сметки показват, че колкото повече сте на пота с най-добрата си ръка, толкова по-голям шанс е да спечелите раздаването.

Правилни решения = печалба

Първото нещо, което трябва да направите, е да определите с каква цел ще играете – дали за забавление или в преследване на големите пари като професионалист. Второто нещо, с което трябва да направите, е да се примирите със загубите. Дори най-печелившите играчи имат губещи сесии, но знаят кога трябва да натиснат и кога да стоят в изчаквателна позиция. Старайте се да извличате опит от всяко раздаване и да събирате информация за всеки играч, която ще ви бъде от голяма полза в процеса на играта.

Начални ръце

Безспорно първата ръка е важна и до голяма степен може да предопредели развитието на играта, но истината, е че съществената част идва при обръщането на картите и решенията, които взимате тогава. Именно там, се усеща разликата между опитния играч и останалите. Необходимите са години и хиляди игри, за да овладеете до съвършенство „силата на флопа“. Старайте се да мислите с няколко хода на пред и да предвидите действията на противника.

Емоциите са лош съветник

Не трябва да позволявате на емоциите да вземат връх и да водят играта ви. При „живия покер“ противника ще се опита по всякакъв начин да ви извади от равновесие и да ви провокира. Запазете спокойствие дори в най-напрегнатите и неблагоприятни за вас ситуации. В противен случай рискувате да приключите играта много по-бързо от очакваното. Хубавото на онлайн покера, е, че може по-лесно да контролирате емоциите си и дори да излезете от играта за известно време, докато се успокоите.

Няколко стратегии за по-напреднали

Има няколко широко разпространени стила в покера, които може да забележите, ако наблюдавате противниците си. Агресивният и пасивният подход са най-лесно забележими. Агресивните играчи ще ги забележите веднага. Те искат да диктуват играта и правят големи залози, за да държат под напрежение останалите. Пасивните са на обратната вълна – „фолдват“, когато играта загрубете и залозите станат сериозни.

Блъфирайте разумно

Не се увличайте в блъфирането, защото, ако го правите прекалено често бързо ще ви разкрият. Тайната на успешният блъф, е в баланса и умението да избираш подходящите моменти. Трябва да провокираш противниците и да ги накараш да влязат в капана. Може да загубиш три ръце, но на четвъртата да си върнеш загубеното с лихвите!