Грешките, които правим при нанасяне на очна линия

1
118
Добави коментар
svetla58
svetla58

Очната линия винаги е била обект на експерименти в грима, тъй като придава завладяващ и чувствен вид като никой друг козметичен продукт. Нанасянето ѝ перфектно обаче е много трудна задача, тъй като често оставя петна и криви линии, особено, ако не сте прецизни. Така че, ако крайният резултат често е вълнообразна, накъсана линия, вероятно си струва да се зачудите дали наистина знаете как да използвате очната линия. Днес ще ви споделим кои са грешките, които често са причината очната ви линия да не е перфектна.

Не използвате основа

Като първа стъпка е много важно да подготвите клепача с база за грим, за да сте сигурни, че очната линия ще се нанесе по-добре и няма да се размаже в някакъв момент, което често се случва особено, ако имате леко хлътнали очи.

Нанасяте твърде много продукт

Не забравяйте, че прекалено дебелата линия няма да подобри външния  ви вид, както погрешно може да си мислите. Дори може да ви накара да изглеждате по-уморени. “Ефектът панда” е нещото, което трябва да избягвате.

Започвате от връхчето

Особено, ако сте начинаещи и не сте добре запознати с продукта, това е много грешна стъпка. Препоръчително е да започнете да изрисувате линията от средата на окото и след това да продължите да правите опашката. По този начин гримът ще бъде по-хармоничен и съобразен с формата на окото.

Купи кoмплект Benefit
Купи очна линия Catrice

Купи очна линия NYX