Как да пазаруваме на разпродажба?

3
156
Добави коментар

Кой не обича разпродажбите? В края на всеки сезон цената на стотици артикули рязко тръгва надолу. Ловците на намаления не се срещат единствено по щандовете на хранителните хипермаркети, където пълнят до горе количките си. В онлайн магазините не ги виждаме на живо, но списъците „Купувам“ на хиляди потребители нямат край.

Ако и ти си от хората, които в обедната си почивка скролват любимите си онлайн магазини за нови оферти, то с Летния ни гид мислите еднакво.

Как да пазаруваме на разпродажба?

По време на разпродажби полудяваме и не винаги взимаме правилни решения. Напоследък съм се фокусирала върху минималистичен гардероб, който е планиран. Няколко пъти вече удържам себе си и желанията за безразсъдно пазаруване по време на намаления. Аз съм от типа хора, които купуват дреха защото е красива с безразсъдни импулсивност и безразсъдство. Това води до синдрома на сивите жилетки, гардероб пълен с дрехи, от които нямам какво да облека. Е, това беше до преди няколко месеца. Oт както съм в шопинг рехабилитация премислям много как всъщност да пазарувам, защото обичам разпродажбите, а при капсулния гардероб  /минималистичния дрешник/ се пазарува за съответния сезон, без значение дали е продажба на нормална цена /full-price sales/. Tака дълго време се лутах, преди да намеря някакво решение -хем да си спазвам капсулния си гардероб, хем да не плащам огромни суми за това. Не рядко се оказва, че е закупените артикули, не са чак толкова необходими. Понякога хората купуват на “Промоция” само защото си въобразяват, че пестят пари, а всъщност е точно обратното. Те ги хвърлят за дрехи, които дори не им харесват чак толкова много, просто идеята за изгодна оферта надделява над реалните потребности. Ако това ви е познато, може би имате нужда от промяна – в навиците и в гардероба си

Пет съвета, които си наложих да спазвам.
Направете си план, какво търсите, не излизайте без да имате определено решение.

Тръгвайте на лов за находки само ако наистина нещо ви трябва и ясно знаете какво търсите. Много често аз лично тръгвах на пазар като хоби, ей така да видя какво има и винаги намирах нещо, за което да си похарча парите, защото има много и най-различни неща, закачалки, след закачалки, парцалки след парцалки. По магазините е пълно с красоти, само и дебитната карта да ти е пълна. Хубаво е по време на разпродажба да имате план и точна представа от какво имате нужда за да освежите гардероба си. Например – кашмирен пуловер, дънки, елегантно палто, а не поредната тениска или още един чифт обувки просто защото са намалени…

Имайте ясна представа за цветовата гама и стил, в които се обличате и се придържайте към тях.

Всеки има някакъв стил и дрехи, аксесоари, обувки, които му допадат. Например аз обувки на токчета нося в много редки, екстремни ситуации, когато наистина няма как да мина с равни обувки и имам един чифт черни класически стилето, които вървят на всичко. Преди време имах цяла колекция от красиви обувки на висок ток, защото исках да ходя на токчета, а и няколко пъти пазарувах на разпродажба и просто си ги колекционирах, докато вече нямаше къде да ги държа. Сега знам, че това не е моя стил и независимо колко харесвам жени, които могат и обичат да ходят на токчета, знам със сигурност, че това никога няма да съм аз. Следователно, любовта към красивите обувки си я имам, и обожавам токчета, но не ги купувам, просто защото предпочитам да си дам парите за нещо, което ще нося и ще ми е полезно.

Определете си бюджет, в който можете да се поберете.

Пазарувайки на разпродажба с дебитна карта е много лесно да загубим представа колко парички сме похарчили… Представете си ходите от магазин на магазин и откривате – прекрасните цветни дънки намалени на половина в единия магазин, чудесно модно палто с намаление 70% в другия и оооо, невероятен кашмирен пуловер и то много изгодно в третия магазин. Купи! Купи! Купи! Всичко е планирано и всичко е намерено, и не сте усетили как като си давате картата на продавачката вие всъщност сте си изхарчили бюджета за тази и другата седмица. За това имайте мини калкулатор в главата си и си определете, че днес няма да похарчите повече от Х на брой лева. Приоритезирайте , какво ви трябва и когато го намерите и платите вкарайте сумичката в мини-калкулатора. Така няма да фалирате за един ден и после да ядете сух хляб две седмици, но с моден пуловер или още един чифт обувки на ток.

Запитайте се дали бихте го купили ако не беше на разпродажба.

Това е лесно. Трябва да знаете. Ако отговорът е да, купи го. Ако отговорът е не, ами тогава няма смисъл да го купувате дори, когато е намалено. Важно условие е да бъдете честни със себе си.

Винаги купувайте само неща, които ви стават и ви седят добре сега, в този момент.

Най-лесно могат да се спестят пари и място в гардероба с неща “с бъдещи планове”. Ако нещо ви е въз-тесничко или пък въз-късичко, или просто не ви стои добре, но пък много, много много ви харесва – не го купувайте.  Истината е, че няма как да се смалите или отслабнете в следващите 2 месеца толкова, че да ви стои добре, просто ще си стои в гардероба и ще е едно от тези неща, които слагате, поглеждате се в огледалото, сваляте го, хвърляте го на леглото и посягате към следващото.

Това са моите 5 съвета, надявам се да са ви полезни!

Ето кои сайтове ти препоръчваме да следиш, за да се сдобиеш с всичко нужно на изгодни цени.

Шопинг на дрехи 

Виждаме оферти за намаления с над 50%, които ни се струват по-апетитни от топъл хляб. Ако си от хората, които обичат да се радват на нови придобивки в гардероба,

 FashionDays е правилният магазин. Там ще намериш изгодни и качествени дрехи и аксесоари за всички членове на семейството. Висококачествени марки шарят по страниците на сайта. Намаленията са големи, но не се колебай дълго за онова, което си харесал, защото понякога се изкупуват за дни. Кампаниите обикновено продължават по около 14 дни, но в края на всеки август тръпнем в очакване на най-добрите оферти за модни находки.

Zapatos е  млада и динамична компания в процес на развитие, която заема важно място в търговията на обувки, кожени изделия и аксесоари. Zapatos.bg се роди от страстта за обувки, цвят и разнообразие за модерните жени с лично качество и стил.. Тук да могат да намерят обувките, сандалите, ботушите и аксесоарите, които ще носят всеки ден, като декларация за изисканост, елегантност и добър вкус.

BIBLOO е моден онлайн магазин, предназначен за всички любители на първокласни световни марки, като Replay, Armani Jeans, Tommy Hilfiger, или Napapijri. При покупки над 80 лева получавате безплатна доставка. Можете да върнете вашата поръчка в 30 дневен срок без посочване на основание. Доставка в рамките на 5 работни дни

ANSWEAR.bg  е първият полски, многомарков онлайн магазин, който предлага богат избор от дрехи, обувки и аксесоари от над 200 от най-известните световни марки. В допълнение към най-популярните от тях (Mango, New Look, Vero Moda), ANSWEAR.bg предлага и спортни марки (Adidas, Nike, New Balance), култови дънкови марки (Levi’s, Lee, Wrangler), Guess Jeans, Tommy Hilfiger , Валентино, DKNY. Всеки може да прави покупки за цялото семейство, защото освен богатия избор за дамите, магазинът предлага и мъжки и детски колекции. Продуктите се доставят на клиентите в рамките на 3-5 дни. Получавате ги бързо, безопасно и най-важното – без да напускате дома си. Покупките никога не са били толкова лесни!

ASOS.com е най-големия независим онлайн магазин за дрехи и мода в Англия с над 35 000 маркови и собствени продукти, 870 от най-добрите модни марки и 1500 нови линии, добавени всяка седмица. Сайтът бързо се превръща в световен лидер в света на онлайн модата. Можете да спестите до 70% от различни марки през цялата години в ASOS-Outlet. Безплатна доставка до България при поръчка над 30 евро!

Astratex.bg е един от Интернет магазините на фирма Астратекс ООД за продажбата на бельо. Започнаха като класически магазин за поръчки по пощата, предлагащ преди всичко сутиени и бикини.  

За обувки

Zapatos е  млада и динамична компания в процес на развитие, която заема важно място в търговията на обувки, кожени изделия и аксесоари. Zapatos.bg се роди от страстта за обувки, цвят и разнообразие за модерните жени с лично качество и стил.. Тук да могат да намерят обувките, сандалите, ботушите и аксесоарите, които ще носят всеки ден, като декларация за изисканост, елегантност и добър вкус.

Spartoo.bg -Над 25.000 модела и над 700 марки обувки, чанти и облекла.Безплатна доставка между 7 и 10 дни, Безплатно Връщане ! Плащане при доставка и 30 дни право на връщане на стоката. Гаранция за най- ниска цена.

Camper.com– основана през 1975 световноизвестна марка за обувки от остров Майорка, Испания. Семеен бизнес с богато наследство и опит, които се използват, за да се създават уникални модели.

За дома

Всеки нов сезон предполага промени и в домашния интериор. Ако си решил, че искаш да запазиш лятото в дома си, дори когато настъпи есента, можеш да се обърнеш към Vivre Там ще откриеш безкрайни страници пълни с артикули за всяка стая. Магазинът знае как да прави намаления, особено сезонните, които предстоят! Следи изкъсо кампаниите, защото те ще ти помогнат да създадеш своя оазис у дома на добра цена.

Спортни стоки

Продължаваме с едно от най-популярните места за пазаруване на любителите на спортове – 

Myprotein водеща марка за спортно хранене, доставяща гама от качествени продукти, включително протеинов прах, витамини и минерали, високопротеинови храни, алтернативи за закуски и облекло за изпълнение.Новите им продуктови линии включват и спортни облекла с най-модерни дизайни и качествени материи, които да подкрепят всеки, който иска да постигне целите си.

Sportdepot. Пълна екипировка за всеки тип физическа активност можеш да намериш в сайта и магазините. Сезонните намаления в магазина изпотяват клиентите, които се опитват онлайн и офлайн да се сдобият с нужните им продукти.

SportsDirect.com – най-големият сайт за спортни стоки в Англия с над 380 магазина в цялата страна, съчетани с огромно онлайн присъствие просто подчертават тяхната индивидуалност и лидерска позиция на този пазар. Предлагат над 500 марки и над 49 000 продукта за спорт и хоби

Декатлон е създаден през 1976 г., следвайки една идея – да посрещне нуждите на спортуващите, като им предложи разнообразие от артикули за над 100 спорта.  Тяхната мисия е да правят удоволствието и ползите от спорта достъпни за възможно най-много хора по устойчив за природата начин. Декатлон обединява създаването на спортни продукти и продажбата им във физическите си магазини и онлайн. С над 20 собствени марки за спортни продукти (Quechua, BTwin, Domyos и др.) те работят със затворен цикъл на производство – от идеята за един един продукт през производството до предлагането му към крайните потребители.

Най-търсени от купувачите

Booking.com e световният лидер в онлайн резервациите на места за настаняване. Всеки ден, над 1 000 000 нощувки биват резервирани на Booking.com. Уебсайтът на Booking.com и мобилните приложения привличат посетители сред пътуващите както за забавление, така и по работа – навсякъде по света.  Сайтът на Booking.com е достъпен на повече от 40 езика и предлага повече от 857 403 действащи места за настаняване в 223 държави и територии.

The Body Shop, световен козметичен бранд с повече от 3000 магазина в 70 държави.Използваме висококачествени натурални съставки от цял свят и създаваме 100% вегетариански козметични продукти с грижа за хората, животните и околната среда. Никога не сме тествали върху животни и заедно с Cruelty Free International се борим за забраната на тази практика в световен мащаб.

Parfium.BG e водещ онлайн магазин за оригинална маркова парфюмерия и козметика, който стартира своята дейност през 2009 година и реализира големи ръстове на растеж с всяка изминала година. Разполага с богата гама от парфюми, тестери, комплекти и козметика от всички световно известни брандове. Работи единствено с доказали се с времето доставчици на оригинални продукти.

eMAG  предлага в България близо над 500 000 артикула в много категории, включително телефони, телевизори, таблети, домашни електроуреди и други електронни устройства. eMAG.bg предлага също играчки, книги, стоки за дома и градината, продукти за красота и здраве, хоби, модни и спортни стоки и се превърна в огромна шопинг дестинация, предлагаща възможност за удобно пазаруване и през мобилно приложение. 

Abubu.bg е един от най-хубавите онлайн магазини за детски дрехи в България. Абубу е официален партньор на две утвърдени европейски марки за детска мода: MINOTI- Англия и DIRKJE- Холандия. Вече над шест години хиляди родители ги избират, защото са сигурни в качеството и актуалността на моделите им, знаят че са изряден търговец, В екипа им работят любезни и позитивни хора, които винаги са насреща за съвет и помощ.

ХИПОЛЕНД e най-голямата в България верига детски хипермаркети! Те са предпочитан и доверен партньор на над 150 фирми – утвърдени български производители и вносители на детски стоки. Най-новите продукти на световните лидери в производството и търговията с играчки и детски стоки се появяват първо при тях. В онлайн магазина на клиентът има достъп до над 16 000 артикула

AliExpress.com е най-голямата онлайн платформа за търговия в Китай и една от най-големите в цял свят. Над 200 000 търговци предлагат над 100 милиона продукти на купувачи от над 200 държави и региони, който имат възможност да закупуват стоки на много ниски цени. Тук може да намерите абсолютно всичко

Shein е онлайн сайт на дрехи, предлагащ най-новите тенденции в модата за жени. Магазинът предлага  голямо разнообразие от продукти – дрехи,обувки, бижута и аксесоари.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани