Домашно спално бельо. Старо или ново?

13
195
Добави коментар
obiavite
obiavite

Обикновено нашият домашен гардероб е оформен на принципа на  „ще облека всичко, което не нося навън“, особено ако това се отнася за дрехи за сън. Свикнали сме да се обличаме красиво и стилно, за да излезем навън, но по никаква причина не смятаме за необходимо да се обличаме удобно, красиво и модерно вкъщи за себе си и близките си хора . Да, точно така и стилистите казват, че звънецът на вратата не трябва да е причина за преобличане, така че добре е да бъдем красиви не само навън, но и вкъщи.

Но как тогава да си починем и да се отпуснем в своята пижама, ако трябва да изглеждаме и добре? Как да съчетаем комфорта в домашното спално бельо? И как трябва да изглежда точно това домашно облекло? Нека се опитаме да разберем.

Стари или нови?

Много често стари, износени неща, които вече не могат да бъдат облечени „на излизане“, мигрират в категорията домашни спални дрехи. Изключваме ризите и тесните дънки разбира се. Но всичко широко минава в тази категория. А мислите ли че това е правилно? Много от вас може би изхвърлят тези дрехи и отиват в магазините за втора употреба за да закупят нещо по-евтино и подобно на това, което вече сте изхвърлили. Определено не се препоръчва да купувате домашно спално бельо втора ръка. Първо, не е известно от къде идва и къде е било  преди да стигне до магазина. Второ препаратите за пране, които използват магазините за втора употреба, имат толкова силна миризма, че е много трудно да се отървете от нея дори след няколко изпирания и дълги проветрения.  Ако искате да спестите пари, по-добре е да закупите връхни дрехи за разходки и пикници от втора употреба, но дрехи за сън и почивка, в които искате да се чувствате спокойно и удобно е по-добре да закупите нови.

Източник: kapere.com