НЛО, извънземни и паранормалното в Америка

1
124
Добави коментар
tiberii1
tiberii1

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Неотдавнашно проучване показва, че повече от половината от възрастните американци и над 60 процента от младите американци вярват в интелигентния извънземен живот. Приблизително същия брой вярва в Бог, което може да не е изненадващо, като се има предвид, че те споделят вярата в „нечовешки и свръхестествени разумни същества, които често слизат от небето“.

Вярата в извънземните изглежда се увеличава, но това не е съвсем ново в Америка. Документираните доклади за НЛО започват през 1600 г. с колонията в Масачузетския залив и губернатора на пуританите Джон Уинтроп. Разбира се, съобщения за НЛО от коренните американци са се случвали хиляди години преди това.

Отците основатели, Томас Джеферсън и Бенджамин Франклин споделят вяра в извънземните и живота на други планети.

Бенджамин Франклин, в неговата Алманахът на бедния Ричард, изложена върху живота в други светове.

Според Салон:

„Бенджамин Франклин твърди, че всяка звезда е слънце и всяко слънце подхранва„ хор от светове “точно като нашия.“

Томас Джеферсън изнесе известна сега лекция за наблюдение на НЛО от Уилям Дънбар от Батън Руж, Луизиана, на 5 април 1800 г. Светещото НЛО беше с размерите на къща и бързо прелетя и се разби, докато зрителите наблюдават.

Според акаунта на Джеферсън:

„Изглежда, че е на около 200 ярда над повърхността на земята, напълно светещ, но не излъчва искри; от цвят, наподобяващ слънцето близо до хоризонта в студена мразовита вечер, която може да се нарече пурпурночервена. Когато преминаваше точно над главите на зрителите, светлината на повърхността на земята беше малко по-малка от ефекта на слънчевите лъчи, макар че в същото време, гледайки по друг начин, се виждаха звездите, което изглежда като потвърждение на формираното мнение за умереното му издигане. Между другото се усещаше значителна степен на топлина, но нямаше електрическо усещане.
Веднага след като изчезна в Североизтока, се чу силен шум, сякаш явлението носеше гората пред него и след няколко секунди се чу страхотен трясък, подобен на този на най-голямото оръдие, причинявайки много разумно земетресение. „

Джеферсън така и не разбра повече за това какво би могло да бъде НЛО.

„Информиран съм, че е извършено издирване на мястото, където е паднало горящото тяло, и че е открита значителна част от повърхността на земята счупена и всяко растително тяло е изгорено или силно изгорено. Все още не съм получил отговори на редица отправени от мен запитвания, които може би ще разкрият повече подробности. „

Гражданската война

По време на един от най-значимите конфликти в американската история, Гражданската война, съобщенията за НЛО и виденията не бяха необичайни.

Непосредствено след началото на Гражданската война, на 19 април 1861 г., мъжете от 7-ма милиция в Ню Йорк видяха НЛО, следвайки техния параход, докато пътуваха до Анаполис, Мериленд. Той приличаше на движеща се луна, заобиколена от три светещи кръга. Това беше едно от многото наблюдения на странни самолети по време на Гражданската война.

НЛО, видяно от 7-ма милиция в Ню Йорк чрез YouTube

Имаше и истории за извънземни предчувствия и привидения. Изглежда, че те често са посещавали привидение на Бащата-основател и първия президент Джордж Вашингтон.

На 27 март 1862 г. вестник в Канзас публикува разказа на „Мечтата“ на генерал Джордж Б. Макклелънс. Лидерът на Съюза каза, че го е посетил привидение на Джордж Вашингтон. Визията на първия президент предупреди Маккелън, че конфедеративните сили се затварят в Капитолия.

Твърди се, че предупреждението кара Макклелън да промени курса, за да защити Вашингтон. Тази история обаче може да е измислена от журналист от Филаделфия, Чарлз Уесли Александър.

Вижте тези истории от Исторически канал По-долу:

https://www.youtube.com/watch?v=b01H62s4aOg

Визии на Вашингтон

Известна история от същия очертан автор предполага, че президентът Вашингтон е имал собствена визия за сенчест плуващ ангел в Valley Forge. Тази история обаче може да е била само поредният измислен разказ на Александър.

Приказката разказва за „Визията на Вашингтон“ през обектива на 99-годишния Антъни Шърман, който се предполага, че е присъствал с армията на Джордж Вашингтон във Вали Фордж през зимата на 1777 г. Ангел показва на Вашингтон „раждането, напредъка и съдбата на Съединените щати “чрез видения за преодоляване на големи конфликти.

Има и други истории за призрака на Вашингтон, смятани от някои за възможни случаи на извънземна намеса.

Две години след Гражданската война в решаващ момент през 1863 г. 20-ти доброволчески пехотен полк в Мейн се изправя срещу конфедеративните войски в Гетисбърг, Пенсилвания. Победата на Конфедерация можеше да отвори пътя към Вашингтон и път за победа в Гражданската война.

Преди решителната и кървава победа на Съюза в битката при Лит Кръгъл връх, полковник Джошуа Чембърлейн повежда войските си до разклона на пътя. Тогава свидетелите видяха призрачна фигура, която приличаше на Джордж Вашингтон, носещ триъгълна шапка на кон.

Според разказа на Чембърлейнс в неговата книга „Кръв и огън в Гетисбърг“:

„Изведнъж облаците се разделиха и луната засия върху конник, облечен в ярко палто и шапка с трирог. Качен на великолепен блед кон, той се понесе по един от пътищата, разклоняващи се пред тях. Обръщайки се леко към тях, той им махна да тръгнат. Ако това не е знак, не знам какво е. Твърди се, че стотици войници са виждали този човек на кон. Те последваха човека на кон, който ги водеше там, където трябваше да бъдат. Много от офицерите предполагаха, че това е генерал от Съюза; името на генерал Макклелън е превързано. Някои от мъжете обаче отбелязаха силната прилика на мъжа с картините на Джордж Вашингтон, които бяха виждали. „

Визия за Вашингтон чрез YouTube

Вашингтон беше мъртъв от 1799 г. Чембърлейн възприе визията за преднината на Вашингтон и пое към победа след драматичен байонет.

По-късно военният министър Едуин Стантън назначи персонал, който да интервюира хората, които са преживели визията на Вашингтон. Показанията на свидетелите бяха непоклатими.

Според Призраци на Ню Йорк:

„Като слухове за призрачно присъствие на бащата-основател на страната, разследва военният министър на Линкълн Едуин Стантън. Полковник Джошуа Чембърлейн, командирът на дивизията, свидетелства: „Не знаем каква мистична сила може да притежават онези, които сега бивакуват с мъртвите. Знам само ефекта, но не смея да обясня или да отрека причината. Кой ще каже, че Вашингтон не е бил сред онези, които са помагали на страната, която той е основал … ”

„Бурята, която спаси Вашингтон“

Друга история от 1814 г. е накарала някои да твърдят, че извънземни или небесни сили може да са се намесили, за да спасят Белия дом от изгаряне до основи.

Британците изгориха Върховния съд и Библиотеката на Конгреса в обсада, продължила около 26 часа. Следващата спирка беше Белият дом. Първата дама Доли Мадисън избяга с рисуван портрет на Джордж Вашингтон от Гилбърт Стюарт. Портретът все още се вижда и днес в Източната стая на Белия дом.

Тогава необичайна гръмотевична буря с ураганни размери внезапно удари, обливайки огньовете с дъжд. Британските войски се оттеглиха към своите кораби, а някои външни стени на Белия дом едва оцеляха от пожара. „Бурята, която спаси Вашингтон“ даде на американците смелостта да продължат да се борят преди повече от 205 години.

Според Реколта новини:

„Националната метеорологична служба съобщава, че в резултат на бурята са убити повече британски войници, отколкото бяха убити в битката предния ден.Две британски оръдия дори бяха вдигнати и преместени от силата на придружаващото торнадо, което разкъса средата на града.Това, което прави това събитие още по-необичайно за американците, е, че, както Смитсониън съобщава, има само седем други торнадо, регистрирани във Вашингтон, окръг Колумбия през 204 години оттогава. „

Днес врата под Белия дом съдържа видимо изгорено дърво, както можете да видите в това видео от Новини за WUSA9:

Други влиятелни мъже от ранната Америка са били отворени за възможността за извънземен живот, включително изобретателят и астроном от Филаделфия, Дейвид Ритънхаус, Джон Адамс и Томас Пейн. Някои биха се аргументирали, че тяхната освежаваща отвореност и готовност да се откажат от старите вярвания и догмите са това, което направи „експериментът с Америка” такъв, какъвто го познаваме днес.

Не знаем дали извънземните или ангелите също са играли роля в опазването и защитата на Америка. Ако е така, нека дълго продължават да го правят.

Още от Исторически канал:

Препоръчано изображение: Снимки на екрана чрез YouTube