7 причини да посетите Турция поне веднъж в живота си

1
151
Добави коментар
maskk
maskk

Лазурносини води, величествени планини, древни руини на стари империи, закътани живописни села, вдъхновяващи космополитни градове – всичко това превръща вашата почивка в Турция в малко бягство от реалността.

Ако още се колебаете къде да прекарате лятната си ваканция, вижте нашите 7 причини да предпочетете почивка в Турция:

Прекрасни плажове

Независимо дали търсите уединени заливи, или мечтаете за незабравими плажни партита, в Турция ще откриете своето вдъхновение. Анталия, Бодрум, Измир и Фетие ще ви предложат райска красота и много добри условия за морски забавления.

Лятната почивка не е просто излежаване на плажа с коктейл в ръка. Какво ще кажете за романтична разходка с лодка в лазурносинята блестяща лагуна на Олюдениз, заливът на пеперудите с драматично извисяващи се скали?

Богато културно наследство

По време на вашата почивка в Турция не пропускайте да посетите византийската църква, музеят “Света София”, който е бил използван като джамия през османско време; джамията “Султанахмет” с шест минарета; “Базиликата”, дворецът Топкапъ – символ на Османската империя; Сумела Мон естериум, извисяваща се върху стръмна скала; Кападокия, покрита с приказни комини.

Има много малко места по света, където можете да видите такова разнообразие от исторически и природни забележителности, а град Ефес  е едно от седемте чудеса на света.

Удивителна кухня

Благодарение на разнообразието от култури, Турция има удивителна кухня. Храната е прясна, богата на вкусове, изненадваща на подправки и евтина. Уличната храна съблазнява с апетитни аромати и интригуващ външен вид. Месото е на особена почит в турската кухня, но има и много вегетариански ястия. Кога, ако не по време на вашата почивка в Турция, ще опитате такива деликатеси с екзотичен вкус?

Добро обслужване

Първото нещо, което ще ви направи впечатление, след пристигането ви в Турция е доброто обслужване. Тук клиентът е на почит и обгрижван по всякакви начини. Не се изненадвайте, ако ви предложат кафе или сок, докато пазарувате, или ви изненадат с малко подаръче, защото сте се спрели на нечия интересна витрина.

Не случайно турците са едни от най-добрите търговци в света, но обслужването в хотелите и заведенията също е на изключителна висота. Целта на всички е да ви накарат да се върнете отново.

Турските бани

Турската баня прилича на скандинавската сауна, но е по-близо до римската баня. Основава се на същите принципи като на парната баня, но акцентът тук е върху водата, а не върху парата.

Релаксацията с хамам е синоним на Турция и популярна сред много туристи. Почистването, измиването и масажирането в облак пяна е наистина страхотен начин да се отпуснете.

Приятен климат

Турция е чудо на природата с климатично разнообразие. Северните райони на Турция имат океански климат, вътрешните – континентален, а южните – мек средиземноморски. През юли и август температурите достигат до 35 градуса в южните райони. Сезонът е удължен, така че можете да посетите страната и през късната есен.

Добри условия за дейности на открито

Ако планирате почивка в Турция, е добре да знаете, че тя е от малкото страни, в които се осъществяват разнообразни дейности на открито през цялата година. Летни и зимни ски, ветроходство, катерене, голф, сафари, рафтинг, туризъм, плуване, островни обиколки, гмуркане, планинско колоездене, парапланеризъм.

Това са само някои от многото причини да изберете Турция за вашата следваща почивка. Потопете се поне за малко в един различен свят и ще поискате да се върнете тук отново.

Like this:

Like Loading…