Как да изберем точния размер удобни обувки онлайн

1
178
Добави коментар
maskk
maskk

Едно от големите предизвикателства при покупка на обувки онлайн е не само да изберем точния размер, но и модел, който да ни удобен и да пасне идеално на краката ни. Дължината на стелката в сантиметри е полезен показател, но не само тя е важна. Широките ходила биха се чувствали некомфортно в тесни обувки и обратното – тесните биха се чувствали неудобно и изглеждали непривлекателно в широк модел.

Прецизният избор на точния размер удобни обувки е от съществено значение, тъй като неудобните водят след себе си редица проблеми – деформиране на ходилата, болка и умора, кожни раздразнения, мазоли и рани. Те причиняват дори лошо настроение. Не вярвате? Опитайте се да походите с обувки, които са твърди и ви стягат и да се усмихвате широко. Краката носят цялата тежест на тялото и ако има проблем с обувките, то това ще се отрази негативно на цялостното здраве.

Как да изберете точния размер обувки?

Важно е да знаете колко сантиметра е стелката ви. Това ще улесни избора на номер на вашите нови обувки. По-добрите онлайн магазини за обувки имат информация на страниците си коя дължина на стелката на кой номер от конкретния модел обувки отговаря. Възможно е да носите 2 различни номера от различните марки или модели. Винаги гледайте сантиметрите, посочени от търговеца, те са поставени, за да ви бъдат от полза. В онлайн магазин DMR до всеки модел ще намерите удобна таблица, която ще ви помогне в избора на точния размер удобни обувки.
Разгледайте стелките на вашите обувки и проверете колко сантиметра пише на тях. Някой производители поставят дължина на стелката върху нея. Имайте предвид обаче, че ако измерите вашата стелка, на която пише 23.5 см., тя ще излезне 24 см. Това е така, защото производителите оставят винаги около 4-5 мм. повече, за да подсигурят комфорта на краката в обувките. Вие направете същото. Ако стелката ви е 23.5, купете обувки, които са 24 см.

 

Как да разберете дали обувките ще ви бъдат удобни?

Съобразете се с ширината на ходилата си, не само с тяхната дължина. Ако краката ви са широки, пропуснете твърде тесните и силно заострени модели. Заострените обувки на висок ток, които ви стягат и са тесни за вас, ще доведат до проблеми със ставите на краката, болка в мускулите, скъсяване и загуба на еластичност на мускулите на прасеца, проблеми с нервните окончания поради системно притискане на пръстите. Притежателките на по-широки стъпала може да се възползват от красотата и елегантността на модел като дамски сандали на ток Paola. Те са изключително елегантни като същевременно не са тесни в предната си част и не притискат пръстите и ходилата.

 

 

За широки ходила ще бъдат добър избор и удобните обувките тип балеринки, които доставят не само комфорт, но и прибавят финес към визията на краката. Сред тях може да откриете модели, които са леко заострени, изработени от шагренова и луксозно изглеждаща кожа или богато декорирани с блестящи акценти или с пайети.

 

 

Изключителен комфорт осигуряват и сандалите с ластици, които се разширяват и прилягат идеално по краката като модела удобни дамски сандали Paulina.

 

                                                                                                                                          

Какво да направите, ако се колебаете между два номера?

Ако се колебаете кой от два съседни номера да вземете, изберете по-големия. Лятото ходилата отичат от топлото време, което ще направи леко широките обувки точно по мярка, а през студения сезон и при затворените обувки, може да коригирате по-голямата обувка с по-дебели чорапи или стелки. Ако по принцип ползвате стелки, винаги купувайте един размер по-големи обувки от тези, които носите. Стелките отнемат от мястото за крака ви и правят обувките една идея по-малки. За да проверите точния размер обувки ли сте избрали, бутнете крака максимално напред, докато сте права. Ако до петата може да вкарате пръст, браво, това са точните обувки. В случай, че не успявате, обувките са ви прекалено малки. И да, естествената кожа се разширява, но само на ширина, дължината остава непроменена. Необходим ви е следващия номер.