Мъжкият портфейл – удобен и модерен аксесоар

1
128
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Мъжкият портфейл – удобен и модерен аксесоар

17.05.2021 Аксесоари,Мода

Днес все повече мъже вярват, че е модерно и стилно да носят портфейл. Идеята за носене на потфейл всъщност идва от малките чанти, използвани от жените. Тъй като все повече мъже започнаха да следват модните тенденции, модата за мъжките портфейли се развива.

Много популярни мъжки знаменитости вече използват портфейли и портмонета. Този аксесоар вече се носи в ръцете и се показва публично. В портфейлите сега има не само пари, но и куп различни малки неща, от които мъжете се нуждаят. Парите отдавна са станали електронни и една пластмасова карта е достатъчна. Модните дизайнери дори произвеждат специални линии малки дамски чанти – тип портфейл за мъже и те са доста търсени.

Докато някои мъже все още се опитват да разберат идеята да носят портфейли, мнозина вече са свикнали с това. Невероятното удобство на предлаганите портфейли привлича млади момчета, както и възрастни мъже.

Спокойно можем да кажем, че в близко бъдеще мъжките портфейли ще придобият още по-голяма популярност. Така че е време да разгледаме отблизо този аксесоар.

Функционалност на мъжкия портфейл

Ако носите класически бизнес костюми, тогава имате нужда от портфейл, който съдържа само най-важното. В допълнение към невзрачния вид, дебел портфейл е неудобен за носене в джоба на яке или панталон. Очевидно сакото ще се издуе, създавайки асиметрия, а панталоните може дори да се скъсат, ако седнете с дебел портфейл в задния джоб.

Въпреки че безкасовата форма на плащане все повече се използва в наши дни, винаги трябва да имате налични пари в брой. Паричните средства са по-удобни и повечето магазини на дребно нямат терминали за кредитни карти, да не говорим за таксита или конвенционални павилиони. Освен това често дори в магазини или бензиностанции, оборудвани с терминали, транзакциите не се осъщесъвяват, поради липса на връзка в банката и други подобни причини.

Видове мъжки портфейли

Не всички портфейли са създадени еднакви. Тънкият кожен портфейл е удобен, ако ходите на парти или просто ходите с него на работа / училище. Но тънкият портфейл не е подходящ за туристически пътувания, тъй като там не могат да се поберат нито билет, нито документи.

Спортен портфейл с отличителните знаци на любимия ви отбор е подходящ за спортни събития или разходка в парка, но не и за бизнес обяд.

Ето защо различните портфейли отговарят на различни изисквания и задачи, които са им поставени. Нека да разгледаме видовете мъжки портфейли.

Портфейл за гърди

Елегантен портфейл с голям размер, в който се носят банкноти без огъване. Има няколко отделения за бележки и джобове за пластмасови карти. Трябва да се носи във вътрешния джоб на гърдите на сако или в куфарче. Предпочитан за хора, носещи дрехи в класически стил.

Портфейл с двойно сгъване

Класически мъжки портфейл, много популярен тип, в който парите се сгъват наполовина. Портфейлът се състои от няколко отделения за банкноти и карти. Понякога има допълнително отделение за монети. Подходящ както за класическо, така и за ежедневно облекло.

Портфейл с три разделения

Среден 2-кратен портфейл. Не е предназначен за носене на голям брой пари, тъй като ги деформира, ако има такива. Отделенията за карти имат вертикално разположение.

Спортен портфейл

Те обикновено са изработени от синтетични материали (в частност полиестер) в ярки цветове с различна форма.. Портфейлът е снабден с велкро закопчаване, различни карабини, така че по време на поход или пътуване да не пада. Понякога спортните портфейли са направени водоустойчиви, за да предпазят от лошо време.

Портфейл за пътуване

Обикновено портфейлите са по-големи от средните. Причината за това са допълнителните раздели за паспорти, билети, пътеводители или разговорници. Портфейлите за пътуване се правят с щипки или презрамки около талията или врата, за да не бъдат откраднати. Такива портфейли не са удобни за ежедневна употреба поради техния размер, но са много практични, ако пътувате със семейството си и трябва да носите документи и билети за всички.

Заключение:

Всеки от изброените видове и стилове портфейли може да бъде направен както от естествени, така и от синтетични материали. Все пак имайте предвид, че черен кожен портфейл е по-подходящ за официален дрес код, докато полиестерният портфейл в ярък цвят е по-подходящ за всекидневен стил.

Разбира се, препоръчително е да имате 2-3 различни портфейла за различни поводи. Но бихме препоръчали да си вземете поне един черен кожен портфейл, който ще подхожда на всеки стил на обличане.