Предстои ни Евро 2020, но готови ли сме за турнира?

3
242
Добави коментар
eftimma
eftimma

По-малко от месец остава до началото на европейското първенство по футбол- Евро 2021. Феновете на играта знаят, че всъщност то трябваше да е Евро 2020 и да бъде проведено миналата година, но беше отложено заради пандемията. Може би поради това отлагане много от нас вече не си спомнят толкова добре кои отбори се класираха и как ще се проведе първенството. За феновете на залозите е важно да са добре информирани за отборите, стадионите, формата на играчите, защото букмейкърите вече готвят своите изненади за клиентите си.

Първенството ще се проведе в 11 града в 11 различни държави в Европа. Началото е 11 юни, петък, когато в мач на откриването един срещу друг излизат Турция и Италия. Срещата е на стадион Олимпико в Рим с начален час 20:00 часа българско време. Предстои ни месец на силни футболни емоции, като с интерес ще гледаме мачовете до финала, който е на 11 юли 2021. Финалът на турнира ще се състои на стадион Уембли, Великобритания, който е легендарен в страната на футбола Англия. Останалите стадиони, на които ще се състоят мачове от европейското са:

Алианц Арена в Мюнхен, който е с капацитет от 75 000 човека; Олимпийски стадион в Баку, Азербайджан с вместимост 70 000 човека; Газпром Арена в Санкт Петербург, Русия; Арена национала, Букурещ Румъния; Авива Стейдиъм, Дъблин, Ирландия; Паркен в Копенхаген, Дания; Ференц Пушкаш в Будапеща, Унгария; Йохан Кройф Арена в Амстердам, Холандия; Хемпдън Парк в Глазгоу, Шотландия и Сан Мамес в Билбао, Испания.

Интересно ще е да се запознаете и с групите, като жребия е отдавна изтеглен и съперниците са ясни. Започваме с група А, където в срещи помежду си ще се изправят Турция, Италия, Уелс и Швейцария. Доста сериозна група, като ако приемем за фаворите Италия и Швейцария, то в никакъв случай не можем да отпишем коравите тимове на Турция и Уелс. Предполага се, че битката тук ще е завързана до края. Букмейкърите също дават малка разлика в коефициентите си за класиране на някой от тези отбори, за фаворит те посочват Италия, като според коефициента от 1,071 класирането им е напълно сигурно. От компанията Winbet са приготвили специални оферти и уинбет бонуси за новие потребители на платформата за залози.

В група Б имаме Дания, Финландия, Белгия и Русия. Дания и Белгия са посочени като фаворити и коефициентите за тяхно излизане от групата са 1,083 за Белгия и 1,22 за Дания. Трябва ли обаче да подценяваме Русия и финландците. Двубоят между скандинавците от Дания и Финландия е първи за тях в групата, така че няма да могат с традиционните си уговорки да повлияят на класирането.

Група С е с отборите на Нидерландия, Украйна, Австрия и Северна Македония. Историческо класиране за нашите съседи македонците, но дали ще се справят добре предстои да видим. Букмейкърите не дават големи шансове за тяхно продължаване напред, като останалите три отбора са оценени почти еднакво. Едно е сигурно, тази група ще е интересна.

Група Д е с Англия, Хърватия, Шотландия и Чехия. Два отбора от Източна Европа и два британски отбора. Очакванията са Англия и Хърватска да са фаворити, но чехите често са поднасяли изненади, а за коравите шотландци честта е важна и няма да се предадат без бой.

Група Е ще ни предостави двубои между Испания, Швеция, Полша и Словакия. Естествено иберийците са сочени за фаворит, но често сме ставали свидетели как фаворита си тръгва първи. Поляците не са никак за подценяване, коравите шведи поднасят често изненади и който ги подцени съжалява след това. Словаците имат стабилен отбор и без точки няма да си тръгнат.

Последната група Ф е съставена от отборите на Унгария, Португалия, Франция и Германия. Три силни фаворита, битката ще е до последно. Шансовете на Унгария са минимални, но пък може да объркат нечии сметки. Двубой между Германия и Франция още в груповата фаза ще донесе много емоции на феновете.

Европейското първенство ще прикове милиони фенове пред екраните и всички се надяваме да видим най-доброто от отборите. Формата тази година е достатъчно интересен и фаворит за спечелване на титлата не е толкова лесно да се посочи. Нека се насладим на много голове, хубава игра, обрати и емоции до края на това дълго чакано първенство. А междувременно може да се информирате за актуалните новини около Евро 2020 на сайта 7Sport.net или на официалната страница на UEFA.com