5 продукта за лице и тяло от Фионна Козметикс

1
160
Добави коментар

Здравейте, момичета!

В настоящата статия ще ви представя 5 продукта на българската козметична марка Фионна Козметикс. Изненадах се колко голямо козметично разнообразие предлагат – за лице, тяло и коса. Фионна предлагат голям брой различни серии продукти с традиционни и доказани в качествата си активни съставки – арган, роза, козе мляко, магарешко мляко, екстракт от охлюв.

Целият асортимент на марката можете да разгледате в техния онлайн магазин на https://fionnabg.eu/

Аз се спрях на тест на 3 продукта за лице – крем с магарешко мляко, околоочен крем с екстракт от охлюв и масло от арган; и 2 продукта за тяло – антицелулитно олио и захарен скраб за тяло. Тествам продуктите вече повече от месец и съм приятно изненадана от тяхното качество и приятно действие върху моята кожа!

Продукти за лице Фионна Козметикс продукти за лице – дневен крем с магарешко мляко, околоочен крем с екстракт от охлюв и масло от арган Дневен крем с магарешко мляко и розово масло Фионна Козметикс дневен крем с магарешко мляко и розово масло

Първият продукт, за който залепнах моментално от асортимента на Фионна Козметикс, бе техният дневен крем с магарешко мляко и розово масло. Той е част от серията им с магарешко мляко и в нея ще намерите още нощен крем и крем за ръце с благодатната съставка.

Макар използвано от дълбока древност, днес магарешкото мляко не се среща много често като съставка в козметичните продукти. Радвам се, че Фионна са решили да я вложат в техните продукти. Магарешкото мляко е смятано за най-близкия еквивалент на кърмата. Много е богато на витамини А, B, С, D, E и минералите магнезий, калций, фосфор, желязо и цинк; съдържа също фосфолипиди и серамиди. Като съставка в козметиката е подходящо и за хора с чувстивителна кожа. Магарешкото мляко има силно противостареещо, подхранващо и възстановяващо кожата действие. Аз самата се убедих в това.

Фионна Козметикс дневен крем с магарешко мляко и розово масло

Самият крем като състав е 95,5% натурален и е изчистен от силикони, парабени, минерално масло и парафин, пропилен гликол, етаноламин и ГМО компоненти. Количеството му е стандартно – 50 мл. Опаковката му е тежка и стабилна – стъклено тяло с пластмасов капак. Ухае много нежно и деликатно на роза. Влюбена съм в текстурата му – лека, пухкава и въздушна. Разнася се лесно и попива напълно в кожата. Не оставя никакво мазно или неприятно усещане. Много комфортен продукт с прекрасна формула.

Фионна Козметикс дневен крем с магарешко мляко и розово масло – състав

Състав

CETEARETH-20, CETEARETH-12, CETEARYL ALCOHOL, CETYL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, ETHYLHEXYL ISONONANOATE, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, ACETYLATED GLYCOL STEARAT, TITANIUM DIOXIDE, STEARIC ACID, SODIUM POLYACRYLATE, ETHYLHEXYL STEARATE, TRIDECETH-6, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYL-GLYCERIN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, DONKEY MILK PROTEIN, ALLANTOIN, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, PARFUM, VOF ROSE ALEP RS74086, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL, GERANIOL, BENZYL ALCOHOL

Когато започнах да използвам крема на Фионна с магарешко мляко, кожата ми беше в доста възпалено и раздразнено състояние. Беше пламнала от акне и зачервявания. Усетих разлика в състоянието й още през първата седмица на употребата му. Освен успокоението и възстановяването на кожата ми, направи ми впечатление факта, че кожата ми се омазнява по-бавно от обикновено. Усещам я хидратирана и подхранена през целия ден. Останах много приятно изненадана от регенериращите свойства на крема и с ръка на сърцето казвам, че той се нарежда сред най-любимите ми продукти за лице досега!

Околоочен крем с екстракт от охлюв и розово масло Фионна Козметикс околоочен крем с екстракт от охлюв и розово масло

За разлика от магарешкото мляко, екстрактът от охлюв днес е значително по-популярна съставка в козметиката. Неговите почти магически свойства са доказвани многократно. Екстрактът от охлюв е известен с това, че много успешно лекува рани и белези, има мощно противостареещо действие и заличава мимически бръчки, бори пигментации и възвръща еластичността на кожата. Освен това самият екстракт насища кожата с витамини А, В и Е, стимулира производството на колаген, успокоява с алантоина и нежно ексфолира, заради съдържанието на гликолова киселина в него.

Фионна Козметикс околоочен крем с екстракт от охлюв и розово масло

След всички тези многобройни ползи, аз не смятам, че трябва да им околоочен крем без екстракт от охлюв. А Фионна Козметикс има цели два – (1) и (2)! Аз реших да тествам околоочният им крем с екстракт от охлюв и розово масло. Той е част от серията Elixir Snail with Rose Oil, която също има дневен и нощен крем.

Първата ми мисъл, която ми мина през ума, бе че този околоочен крем много ми наподобява корейски продукт. Съдържанието на екстракта от охлюв е в голяма концентрация. В състава му отсъстват силикони, парабени, минерално масло и парафин, пропилен гликол, етаноламин и ГМО компоненти. Количеството на околоочния крем е 15 мл, но е много икономичен и ще ви стигне за дълго. Подобно на дневния крем с магарешко мляко, той също е в стъклено бурканче. Отново неговата нежна, лека и копринена текстура ме спечели.

Фионна Козметикс околоочен крем с екстракт от охлюв и розово масло – състав

Състав

AQUA, SNAIL SECRETION FILTRATE, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL OLEATE, COCO CAPRYLATE CAPRATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPYLENE GLYCOL, STEARIC ACID, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM POLYACRYLATE, ETHYLHEXYL STEARATE, TRIDECETH-6, PANTHENOL, PARFUM, SODIUM HYALURONATE, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, ALLANTOIN, TITANIUM DIOXIDE, HYDROLIZED COLLAGEN, GLYCOLIC ACID, LACTIC ACID, RETINYL PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, THIAMINE HCL, PYROXIDINE HCL, ZINC ASPARTATE, COOPER ASPARTATE, MAGNESIUM ASPARTATE, MANGANESE ASPARTATE, CYANOCOBALAMIN, ASCORBIC ACID, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE

Основното, което забелязах след като започнах да ползвам околоочния крем бе мигневеното му действие. Сякаш бях слагала пачове за очи. Стягането, изпъването и тонизирането на околоочната зона при мен бе осезаемо. Ползвам го сутрин и вечер и виждам подобрение в общото състояние на околоочния ми контур. Кожата ми е станала хидратирана, стегната, без признаци на отпускане и умора и с елиминирани фини линии. Околоочният крем е много потентен и малко количество покрива голяма зона. Разнася се като масло, но попива много бързо. Оставя чувство за хидратация и подхранване. А в комбинация с кварцов ролер, околоочната грижа става истинско удоволстие.

Ако мога да обобщя всичко казано дотук за околоочния крем на Фионна – прекрасен и ефективен!

Масло от арган Фионна Козметикс олио за лице арган – комплекс от 5 студенопресовани масла

Ако нямате в козметичния си арсенал масло от арган, моля поправете се. Мароканското течно злато има невероятни ползи както за кожата, така и за косата и ноктите. Богато е на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които съставляват 80% от състава му; антиоксиданти и витамини А и Е, вещества от типа на антибиотиците и фунгицидите.

Основните му ползи са свързани с мощно противастареещо действие, дълбока хидратация, лечение на раздразнение по кожата, поддържане еластичността на кожата и стимулиране синтеза на колаген. Ако не знаете, аргановото масло има 0-ев комедоногенен индекс, което означава, че не запушва порите и е подходящ за всеки тип кожа. Приложено върху косата, аргановото масло я защитава от вредни външни въздействия, укрепва косъма от корена до върха и възвръща блясъка на косата.

Аргановото масло на Фионна е всъщност комплекс от 5 студенопресовани масла, превръщайки го в елексир за коса и кожа. В него са вложени арганово масло, масло от гроздови семки, масло от маслина, масло от бадем, масло от сусам и добавен витамин Е. Количеството му е цели 50 мл, които ще ви стигнат за много дълго време. Предлага се в тъмно стъклено шипенце с пипета за внимателно съхранение и изваждане на продукта.

Фионна са разработили цяла серия масла, наречена Face Oils комплекси от 5 студенопресовани масла – Арган, Жожоба, Макадамия, Кокос и Бадем.

Аз ползвам аргановото масло на Фионна и за кожа, и за коса. Маслото не е тежко, попива в кожата и оставя много нежно кадифено усещане. Нанасям предимно вечер като последна стъпка и на сутринта кожата е мека и подхранена. Аргановото масло е изключително подходящо и за масаж на лицето с ръце или гуа ша камък. Аз се наслаждавам на него през последния месец при моите масажи за лице.

Фионна Козметикс олио за лице арган – състав

Състав

Argania Spinosa Kernel Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Dulcis (Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Tocopherol

ПРОДУКТИ ЗА ТЯЛО Фионна Козметикс продукти за тяло – антицелулитно олио с екстракт от люта чушка и зелено кафе и захарен скраб за тяло с нар и портокал Антицелулитно олио за тяло с екстракт от люта чушка и зелено кафе Фионна Козметикс антицелулитно олио с люта чушка и зелено кафе

Антицелулитното олио за тяло на Фионна е част от серията им Body Firming. Двете му активни съставки за справяне с целулита са екстрактите от зелено кафе и люта чушка. Две много известни “убийци” на целулита, които подобряват циркулацията на кръвта и извеждат излишната вода от кожата.

Според производителя антицелулитното олио има “Специално формулирана формула, за да стимулира метаболизма в кожната тъкан, да разгражда мазнините, изчиства токсините, ускорява циркулацията на кръвта в засегнатите зони и активизира лимфната система. Много е подходящ за антицелулитни масажи.” И да – наистина е много удобно за антицелулитни масажи.

Най-лесният и за мен ефективен домашен антицелулитен масаж е с помощта на силиконови вендузи. Можете да си ги набавите от всяка аптека. Как се прави той? Нанасяте от антицелулитното олио по кожата, “засмуквате” кожата с вендузата като я стиснете и плавно движите в посока отдолу нагоре ВИНАГИ! Повтаряйте тези движения в продължение на 5-10 минути дневно в проблемните ви зони и след месец ще видите резултат. Поне аз се изненадах с колко малко постоянство и действие може да се постигне заглаждане на кожата и да се намали видимия целулит.

Самото антицелулитно олио на Фионна ще ви стигне за много дълго време. Количеството му е завидните 330 мл, а например за едното бедро ползвам единствено една помпичка от него. Мазно е, което е добре, когато комбинирате с масаж, за да няма вредно и ненужно дърпане на кожата. Попива сравнително бързо в кожата и не оставя некомфортно усещане. Има лек пиперлив аромат и не пари на кожата. Загряване и зачервяване при мен усещам при правенето на антицелулитния масаж. Смятам, че е доста комфортен продукт за такива масажи.

Фионна Козметикс антицелулитно олио с люта чушка и зелено кафе – състав

Олиото е на основата на течен парафин, което означава, че няма да се усеща тежко и ще задържи влагата на кожата. Същевременно в него освен активните съставки от зелено кафе и люта чушка, са вложени масла от бадем, маслина и гроздови семки и витамин Е за допълнителна хидратация и подхранване на кожата.

Състав

PARAFFINUM LIQUIDUM, OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (ALMOND) OIL VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, COFFEA ARABICA SEED (GREEN COFFEE) EXTRACT, CAPSICUM ANNUUM FRUIT EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, PARFUME

Ексфолиант за тяло нар и портокал Фионна Козметикс захарен скраб за тяло с портокал и нар

Обожавам ексфолиантите за тяло и от тях имам наредени поне два в банята. Ексфолирането на кожата на тялото е също толкова важно, колкото това на лицето. Отстранява мъртвите клетки, отпушва порите, засилва кръвообращението и най-вече позволява на кожата да диша.

Фионна Козметикс предлагат голямо разнообразие от скрабове за тяло на захарна основа с редица плодови и благоуханни аромати. Манго, кокос, грозде, роза, пъпеш, папая – изборът е голям. На мен лично този с портокал и нар най-вече ми грабна вниманието.

Скраб за тяло ползвам 2-3 пъти в седмицата и този на Фионна Козметикс е идеален за ексфолиране на тялото. Количеството му е 250 грама и ще ви стигнат поне за месец. Текстурата на продукта е гъста. В нея откриваме и семена от лен и мак за допълнително SPA изживяване. Частиците му са едри, но нежни към кожата. В състава му са вложени също масла от сладък бадем и гроздови семки, които хидратират кожата и имат противостареещо действие.

Фионна Козметикс захарен скраб за тяло с портокал и нар – съдържание

Състав

Sucrose, Cocamidopropyl Betaine, Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Vitis Vinifera (Grape Seed) Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexyl Glycerin, Papaver Somniferum, Linum usitatissimum, Parfum, Citral, Benzyl Alcohol, CL 16255

Моята кожа се хареса със скраба на Фионна – след него има реално усещане за изглаждане и омекотяване на кожата. Като любител на плодовите аромати, бих опитала всеки един от серията им захарни скрабове.

*Продуктите са ми предоставени за тест от Фионна Козметикс. Публикацията отразява искрената ми оценка за тях. Статията Е СПОНСОРИРАНА и е базирана единствено на моите опит и впечатления от продуктите.

Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми оставите коментар под публикацията, във Facebook или Instagram!

Целувки,

Hris