Трябва ли непременно да ходя в офис на банка, за да взема кредит? | Кредит Портал 24

1
117
Добави коментар

Ако до вчера е било трудно да си го представим, днес то е естествен отговор на динамичната обстановка, в която живеем

Както се казва, най-сигурното нещо е промяната и ние всеки ден се убеждаваме в тази сентенция. Ако до вчера е било трудно да си представим, че ще имаме достъп до средства, без да посещаваме банков офис, днес това е естествен отговор на динамичната обстановка, в която се намираме.

Може да кандидатствате за потребителски кредит изцяло онлайн – в защитена среда и при максимално улеснена процедура.

Иновативните платформи за финансови услуги предлагат интелигентни дигитални решения, като имате достъп до много оферти с една заявка.

Какви са предимствата им и как функционират:

Скучното попълване на формуляри е заместено от запитване чрез чат-бот. Той ще направи специално проучване за вас с помощта на уточняващи въпроси, за да получите отговор с предложения, които ви дават увеличен шанс за финансиране. При попълването на формата от ваша страна ще се убедите в удобствата, независимо от използваното устройство – компютър или мобилен телефон.

След изпратената заявка идва ред на обаждане от кредитори в кратък срок, при което ще бъдат уточнени допълнителни детайли. По всяка вероятност ще постъпят няколко оферти, които вие трябва да сравните и в крайна сметка да изберете към коя да се насочите за сключване на договор.

Гъвкавата политика на институциите позволява договорът да бъде подписан не само на хартия, но и изцяло онлайн. Това зависи и от вашите предпочитания. Основното е да сте се запознали подробно с него и да сте прочели внимателно условията, описани в документите.

Ако трябва да обобщим ползите за потребителите, те изглеждат по следния начин:

Надеждна и обективна проверка на шансовете за кредит;
Достъп до множество банки и кредитиращи институции;
Бързи оферти, без предварително обвързване;
Възможност за онлайн консултация;
Дистанционна форма на предаване и приемане на документи;
Електронно подписване (вариант и за безплатен електронен подпис);
Кредитен калкулатор.

Един от важните въпроси, които си задават всички, е дали платформите като Crediport.bg (посреднически консултации) изискват такса от потребителите. Може да бъдете спокойни, защото услугата е напълно безплатна.

А плюсовете са, че ще спестите време с интегрираната функционалност и достигането до много кредитори. Ще спестите и средства, тъй като ще разполагате с всички оферти на едно място и бързо ще сравните условията им. И не на последно място, елиминирате потенциалните рискове, защото се свързвате само с лицензирани банки и кредитиращи компании, които са под контрола и надзора на БНБ.