Как да си направим просторна детска стая

1
150
Добави коментар
clashbade
clashbade

Двуетажните легла на помощ в обзавеждането на градския тип жилища

Всеки родител от опит знае, колко голямо значение има здравата психика, пълноценната игра и креативността в израстването на децата. Отглеждането на възпитано, щастливо и умно мъниче е основна цел за семейството. Често се питаме как да осигурим нужните предпоставки за това, но постигането им не е толкова трудно, колкото изглежда.

Децата виждат света с други очи. И това е добре, защото представете си да са умислени и мрачни, като голяма част от възрастните. Може би и ние самите трябва да черпим пример от тях и да се научим да се радваме на малките неща. Да си припомним колко е хубаво, да виждаме красотата около себе си и вълшебството на живота.

Детската стая е мястото, където наследниците прекарват голяма част от времето си. Там се формират трайни спомени, там се научават да смятат с мама и татко. Това е мястото за игра и мечти. Независимо дали децата са едно, две или повече, разчупеният дизайн на обзавеждането, оригиналните идеи и пространството за игра имат водеща роля при оформянето на интериора.

Двуетажно легло с пързалка, легло, като в къщичка на дърво или първи етаж с балдахин на принцеса са едни от малкото варианти, на които да спрете вниманието си, когато оформяте най-важното кътче в дома. Шарените, контрастни и допълващи се цветове са стимулиращи за доброто настроение. Килимче с път за коли или джунгла с любимите животинки, изборът наистина е огромен.

Ако децата са достатъчно големи за да разбират и дават мнение относно предпочитанията си – съобразете се с него. Важно е те да се чувстват в свои води. Непристъпно място за всичко непознато и страшно е най-добрата детска стая. Стълбички с функция на чекмеджета ще ви осигурят допълнително пространство за играчки. Бюро под втория етаж ще създаде уютен и компактен вид на помещението.

Ако детето е едно, не е изключено да се възползвате от предимствата на двуетажното легло. Винаги може да се наложи татко да пази от чудовища. А кой не обича пижамено парти с преспиване на най-доброто приятелче?!

Не избързвайте в решенията. Избирайте внимателно и с перспектива. Децата растат бързо. За да сме доволни за по-дълъг период, ключова роля има променящата се и адаптираща се среда, според нуждите на подрастващите. Преценете кои са приоритетите ви и се водете по тях. Заложете на качествени материали, които биха могли да ви служат вярно с години. Не правете компромис щом става въпрос за най-ценното в живота ви – децата.