Защо дограмата скърца?

1
197
Добави коментар
pepimili
pepimili

Алуминиева и ПВЦ дограма от Премиум Пласт

Смяната на остарелите дървени прозорци с Pvc дограма прави живота по-комфортен. Съвременните PVC системи създават оптимален микроклимат, намаляват топлинните загуби, предотвратяват навлизането шум от улицата в помещението. Разбира се, с течение на времето, поради различни причини, те също могат да станат неизползваеми. Доста често потребителите се оплакват от появата на страничен шум, издаван от самите прозорци с Pvc дограма: пращене, скърцане или свистене. Защо се получава така?

Някои собственици на частни къщи и апартаменти са изправени пред редица проблеми след инсталирането на прозорци с Pvc дограма.
Най-честата от тях е загубата на добрия външен вид и неприятните звуци, които дограмата издава при силен вятър. Те могат да попречат на здравия сън през нощта и постоянно да ви разсейват от задълженията ви през деня. А това от своя страна води до стрес и може дори да провокира сериозно нервно заболяване.

Скърцането може да е причинено от неправилна инсталация и да доведе до повреда на конструкцията и загуба на нейната функционалност. Преди да решите какво да правите, трябва да разберете какво е причинило проблема.

Обикновено това е неправилната инсталация – например, нарушение на технологията за монтаж на конструкцията в отвора или некачествени измервания, както и пренебрегване на някои значими фактори, влияещи върху процеса на експлоатация.

Така например, причината за неприятните звуци може да се дължи на факта, че монтажникът не е взел предвид момента, че конструкцията се инсталира в нова сграда, където свиването ще се извършва в продължение на няколко години. В резултат на това стените се изместват, нивото на натиск върху пластмасовите рамки се променя и възниква високо напрежение.

Друг важен фактор е твърде плътната инсталация на профила на прозореца. В резултат на това стените упражняват засилен натиск върху него и прозорците издават неприятни звуци.

Сред нарушенията на изискванията за инсталационния процес има и друг важен момент: слабо затегнати фитинги. В резултат на това ненадеждните панти и дръжки по време на употреба влияят върху самата конструкция, като я разхлабват, което води до издаването на въпросните звуци.