Фирми за монтаж на дограма

1
173
Добави коментар

Напълно естествено насочихме въпроса към избора от фирми, защото много са такива занимаващи се със строителни ремонти.

Някои предлагат инсталацията на дограма като част от услугите си по ремонти, но други са специализирани конкретно за монтаж на дограма. Напълно резонно е и при двата вида фирми да намерите опитни майстори, които безпроблемно биха се с справили със задачата. При положение, че се налага да избирате от такива фирми, може в крайна сметка да се ориентирате по цените, които предлагат различните фирми за услугите.

Има обаче и много други варианти, при които изборът на фирми за монтаж на дограма да е обусловен от вида строеж и изпълнение на обекта. При положение, че строите в по-големи мащаби, кооперация или блок, тогава поставянето на дограма ще отнеме много повече време и трябва да се доверите на фирма, която разполага с голям състав и екип от майстори, които да разпредели на обекта.

Когато ви трябва намеса в малък мащаб, за замяна на дограма само в една стая например, тогава често дори няма да ви се наложи да стигате до голяма строителна фирма. Има много майстори в градовете в страната, които едновременно са производители и монтажници на дограмата. Това е добре, защото лесно можете да поръчате вида дограма, който най-добре да пасне на вашите изисквания и проект за дома.

Често се случва да ви трябва фирма за поставяне на дограма, когато строите до ключ. Поставянето на дограмата на цялата сграда е част от довършителните работи при строителството и може да не се наложи да избирате фирма, защото основните строители са възложили това на подизпълнители, или сами имат ноу-хау екипът, който ще монтира дограмата като част от услугата.

Има и диференциация при избора според това какъв вид монтаж на дограма ще изберете. Фирмите специализиращи в монтаж на дограма изпълняват различните видове монтаж: директните монтажи с винтове и дюбели, или монтажите без пробиване, но с пяна; или монтажа на дограма с „котви“. Майсторите ще направят оглед на място и ще преценят какъв тип монтаж ще е най-ефективен според даденостите на обекта.