Във форма след празниците: мисията е възможна

1
143
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Дългоочакваните майски празници носят много настроение, свежест и радост. Те са посветени на срещите с близки и приятели, слънчевите разходки сред природата и  празненствата с отрупани маси. И колкото и да се стремим да водим здравословен начин на живот е много трудно да се спазват тренировки и хранителни режими по време на празниците. Наред с това промяна в навиците на хранене освен да повлияе на фигурата ви, може и да ви демотивира да тренирате през следващите седмици. Особено, ако сте решили да удължите почивните дни и сте се посветили на пълна почивка и релакс.

Днес сме ви подготвили няколко лесни и полезни идеи как да бъдете във форма след празниците, без изтощителни диети и лишения. Прочетете кои са те.

Стремете се да поддържате организма максимално хидратиран, за да бъдете във форма. Приемът на повече вода ще ви помогне да ограничите количеството храна, което консумирате ежедневно. Вода с лимон след събуждане сутрин е чудесно предложение за тонизиращ старт на деня и зареждане на организма с полезни витамини. Преди всяко ядене изпивайте по една чаша с вода, за да заситите организма и ограничите приема на храна. Ако нямате изградени навици да пиете вода през целия ден, можете да си приготвяте смути или фреш, които също ще ви осигурят необходимата хидратация. Избягвайте газираните напитки и сокове, в които има добавена захар, защото те са висококалорични и предразполагат към качване на излишни килограми.

Ако сте свикнали да ставате рано сутрин, това предложение е много подходящо за вас. Сутрешните разходки действат изключително ободряващо на организма и ви дават възможност да се наслаждавате на тишината и спокойствието в ранните часове на деня. Чудите се как разходката може да ви помогне за да сте във форма и да поддържате стегната фигура? Всеизвестен факт е, че интензивното ходене е една чудесна алтернатива на тренировките, защото помага за изгаряне на мазнини, подобряване на кръвообращението и за изразходване на достатъчно количество енергия.

Отделяйте поне час за тренировка на ден, за да можете да си позволите да похапвате повече по време на празниците, а и след това. Слънчевото време навън предразполага към една пълноценна тренировка в парка или сред природата, с която да поддържате фигурата си и да сте във форма. Това обаче може да се окаже предизвикателно, особено ако лесно губите концентрация и се захласвате по красивите пролетни гледки. Затова фитнес залата остава най-добрата алтернатива за спорт по всяко време на годината. Във фитнеса можете да се възползвате още от услугите на професионален инструктор, който да ви мотивира да тренирате и да се грижите за своята перфектна фигура.

Всеки мечтае докато почива и релаксира да изгаря излишните мазнини от тялото. Е, ние не можем да ви обещаем да отслабнете с няколко килограма при първо посещение в спа център, но има няколко процедури, които със сигурност ще ви помогнат да сте във форма.

Престоят в парната баня дава възможност да детоксикирате организма си и да изхвърлите токсините през кожата. Въздухът в парната баня се затопля до температура около 45 градуса по Целзий и помага да освободите задържаната вода в организма и чрез обилно изпотяване да изгаряте калории.
Плуването и водната аеробика помагат за топенето на мазнини, защото тренират почти всички основни мускулни групи. Упражненията във водата ускоряват кръвообращението и забързват метаболитните процеси, които имат изключителна важна роля при сваляне на излишните килограми. Ако сте решили да се отдадете основно на плуване по време на вашия спа ден, ви препоръчваме да комбинирате спорта с престой в джакузито. Водният масаж помага за премахване на токсините и действа изключително ободряващо на тялото и ви държи във форма.

Асоциациите с качване на килограми по празниците предизвикват доза страх и притеснение при всеки, който иска да е във форма и да полага грижи за безупречната си фигура. Истината е, че приемът на течности и храна в умерени количества няма да се отрази драстично върху вашата фигура  и същевременно ще ви помогне да запазите увереността си. През цялата година се очертават много празнични дни, така че трябва да намерите съвършения баланс между полезното и приятното.

Накрая ви припомняме, че идеалното тегло е различно при всеки човек, затова е по-важно как се чувствате и възприемате вие самите. А празниците само са един хубав повод за почивка и приятни моменти с най-близките. По тази причина не бива да се притеснявате за вкусната храна и излишните килограми.

Последни публикации в блога