Строителни услуги

1
163
Добави коментар
fire19
fire19

Строителните услуги играят централна роля в проектирането, изграждането, поддържането, ремонтирането, облагородяването, и удължаването на живота на всяка една сграда.

Още началното изречение може да насочи мисълта към огромен брой строителни услуги. които една строителна компания може да предлага за всеки нуждаещ се от тях.

Затова когато погледнете страницата със строителни услуги на сайта на строителна фирма, вие ще видите един дълъг списък с услуги започващи от мазилки, замазки, шпакловки, боядисване; настилки и облицовки, лепени на плочки; ВиК, електроснабдяване; монтажни дейности; отопление, осветление; топлоизолация, хидроизолация, вентилация, климатизация; ремонти на покриви, гипскартон, сухо строителство…като всяка една от тези дейности си има още десетки нейни подразделения.

Всички тези строителни услуги са представени и с цената на квадратен метър, или цена за брой. В цената са включени цената на труда, площта, сложността на изпълнение, материалите. Така че конкретно по тази точка, понякога можете да изберете от няколко фирми на пазара, като сравните цените им на изпълнение и след това изберете най-подходящата като цена за вас. Трябва обаче да не се лъжете по цената. Коректните фирми не подбиват цените на пазара, а работят според реалните цени. Когато се опитвате да спестите от цената за изпълнение на строителни и ремонтни услуги, трябва да се запитате дали реално не си правите лоша услуга. Всичко което казахме дотук може да се приеме като насоченост за строителството на битови сгради.

За да сме коректни обаче, редно е да споменем четирите вида строителство, в които можете да избирате строителни услуги. Вече споменахме строителството на жилищни сгради, институционални и търговски сгради, специализирано индустриално строителство, инфраструктура и тежко строителство.

Последните години в новото строителство навлезнаха и нови услуги свързани с еко оформянето на сградите, с изграждането на енергийна ефективност и устойчивост. Възможно е много от тях да станат част от индустрията като стандарти, за да се изпълнят споразуменията свързани с намаляването на въглеродния отпечатък върху природата. Това със сигурност ще промени и работата на строителните фирми, които ще се съобразяват с такива нови правила и нови строителни услуги. Каквито и строителни услуги да предлага една компания обаче, тяхното изпълнение винаги е свързано със спазването на законовите разпоредби действащи в страната.

Не малка част от строителните услуги са за ремонт и поддръжка на сградите и са дейности, които са се случвали при строежа на сградата. Ремонтите са вид строителни услуги, които може да са цялостни и частични. Поддръжката на сградите е друг вид строителна услуга, чието случване се определя според зададения необходим стандарт за поддръжка. Прекомерната поддръжка на сградата никога не е препоръчителна; ремонтите се степенуват, а строителството е основата върху, която лежи дълготрайността и експлоатацията на всеки строителен обект. 

Строителни компании с най-голям авторитет са  тези, които извършват всички видове строителни услуги: от най-малките като намеса до големи значими проекти. Те не се ограничават до размера на даден проект и извършват строителни работи за търговския, индустриалния, публичния сектор, образованието и жилищното строителство. Професионалният подход в строителните услуги изисква на разположение на собствениците винаги да са майстори, които бързо превключват от големите изпълнения към малките качествени намеси и обратно – винаги носещи мярката на професионализма.