Основен ремонт на апартамент

1
238
Добави коментар
fire19
fire19

Вечният проблем, който притеснява собствениците на апартаменти, къщи и наематели на жилищни помещения, е как да направят удобно жилищно пространство с приличен външен вид, без да харчат огромно количество пари. Всеки, който някога е правил основен ремонт, знае как това опустошава семейния бюджет. За да не се задлъжнява е добре да се направят правилните стъпки в посока оценка на моментното състояние.Пределно ясно е, че за да вземете решение за такава важна стъпка, е имало някаква причина, която да ви накара да мислите в тази посока. Погледнете състоянието на апартамента: цялостно и на части по стаите. След детайлния поглед, сигурни ли сте, че наистина е необходимо цялостен ремонт на апартамента? Ако, отговорът е да, ето съвети, как да се справите. Първо се определя бюджетът и се прави изчисление за срока на самото изпълнение.

При плодотворен контакт със строителна фирма специализираща в извършването на основни ремонти на апартаменти, бързо ще получите информация, колко ще струва  цялостното обновяване на цена на квадратен метър. Също така според пространството на апартамента, вида на ремонтните услуги и други обективни фактори, ще получите информация за срока на изпълнение. Тези първоначални неща са много важни, защото ще знаете какъв бюджет ще бъде водещ и ще можете да планувате как ще живеете в следващите Х на брой седмици.Основните ремонти могат да включват актуализации на вашата кухня, баня (и), фиксирани подови настилки или структурни промени (например да съборите стена, за да създадете по-отворен план). Всички тези промени ще изискват официални одобрения, така че не забравяйте да планирате предварително, за да сте сигурни, че ще се вместите в желаните срокове.

Майсторите пресмятат очакваните срокове за ремонти на кухнята и банята, тъй като тези помещения обикновено са най-време отнемащите за преустройство, след това се вземат предвид и другите помещения, които изискват по-малко ремонтни намеси. Парадоксално е, че колкото повече пространства има за ремонтирате, толкова повече възможности има за прилагане на икономии от мащаба и от многозадачността! Такъв подход ви позволява да спестите време и пари. Ето и пример за такъв подход.

Докато чакате шкафовете за кухнята да пристигнат, изпълнителят може да боядиса спалнята или да инсталира первази. Докато чакат боята да изсъхне,  може да се монтират плочки в банята. Планирането е лесно за качествените строителни фирми, за които съчетанието основен ремонт на апартамент не е плашещо както за самите собственици.

След като имате определен бюджет и срок за изпълнение, преди да продължите по-нататък, е да разберете за правилата, които са наложени институционално за ремонтиране на апартаментен комплекс по отношение на одобренията за ремонт. Трябва да получите разрешение от другите собственици, ако се наложи и от административното тяло в дадената община. Строителните фирми често имат грижата и за този въпрос, но понякога се налага сами да разкарвате документи по „етажите”.

Напълно нормално е консултациите за основен ремонт на апартамент да са с експерти в строителния занаят. Това ще ви помогне да разберете какви са правилата относно ремонтната дейност в апартаментна среда и жилищни площи където живеят и други хора. Ще ви помогне да помислите къде ще има само достатъчно козметично надграждане, за да сте сигурни, че няма да загубите прекалено много от инвестицията си при изпълнението на основния ремонт. 

Надяваме се гореспоменатото да е било полезно за насочване на вашето мислене, как да планирате основния ремонт в апартамента.