Безшумни вентилатори за таван

13
198
Добави коментар
obiavite
obiavite

Вентилаторите за таван са хит в много страни, но нещата не стоят така в България.

Това електронно инженерно чудо дава много добра прохлада през горещините и е популярно решение в САЩ, Великобритания и в много други страни.

Съчетанието между добре изглеждаш полилей и система за охлаждане е удачно решение за по-малки жилища, предимно за панелни такива.

Не се налага да се пробиват стени, или да се монтират външни и вътрешни тела. Всичко става лесно и бързо.

Някои вентилатори са с прибиращи се лопатки, което ги прави по-практични.

Хората се опитват да инсталират климатик в къщи и апартаменти. Той ще ви спаси в горещо време. Ще ви даде прохлада. Климатикът е скъп. Инсталирането му е обезпокоително. В този случай поддръжката, закупуването на филтри ще струва циклино сума пари.

В момента има много по-евтин начин за охлаждане на стаята. За това ще помогне вентилатор на тавана. В същото време той има много предимства. Дори може да ви помогне да спестите от отопление през зимата. Нека разгледаме по-отблизо опциите за таванни вентилатори. Тяхното приложение, плюсове и минуси.

Остриета – лопатки Диаметърът зависи от това колко площ може да се охлади. В Shop-Online.bg се предлагат вентилатори с остриета: 90 mm, 120 mm, 140 mm, 160 mm. Освен това тяхната ширина влияе върху производителността.

Ако вземете два вентилатора с различна ширина на острието, тогава производителността ще бъде по-висока за устройство с широки остриета. Дори и двете устройства да имат еднаква скорост на въртене.

Разбира се, има и изключения: когато лопатките са толкова широки, че производителността на такъв вентилатор става ниска.

Ъгълът на наклон спрямо хоризонталната ос на острието влияе върху производителността. Колкото по-голям е той, толкова по-голямо е натоварването на двигателя при високи обороти. Това увеличава производителността. Китайските производители правят ъгъла не повече от 9 – 13 градуса. Моделите със средни цени имат ъгъл от 15 градуса. Но скъпите модели се продават с ъгъл от 20 градуса.

Скорост на въртене Тук всичко е просто. Ако е висока, тогава устройството има страхотна производителност.

Площ на острието и въздушен поток Когато площта на острието е голяма, вентилаторът ще може да движи голямо количество горещ въздух. Но ако остриетата са разположени твърде близо един до друг, тогава те не могат да осигурят охлаждане на помещението. Например, остриетата, направени под формата на палмови листа, служат само като декоративен елемент. Устройство с 6 или повече остриета има по-ниска производителност от устройство с три остриета.

Височина на монтаж

Височината зависи от това колко въздух вентилаторът може да изтласка на ден. Много хора вярват, че ако е инсталиран близо до тавана, той ще бъде не само красив, но и ефективен. Не, това е просто заблуда. Разстоянието между тавана и остриетата трябва да бъде най-малко 700 mm. Това ще позволи на устройството да работи с висока производителност. Това ще осигури голямо покритие на зоната за охлаждане.

Влажност в помещението Устройството е проектирано да изпарява влажността в помещението. Ако в помещението има ниска влажност, тогава при такива условия устройството има ниска ефективност. Това означава, че при хладни и влажни условия устройството работи по-ефективно.

И така, много са предимствата да закупите вентилатор, а по-горе представихме някои от характеристиките и причините.

И така, вярвам, че съвсем скоро все по-голяма част от домакинствата ще ползват вентилатори.