Модни дамски бански костюми – тенденции 2021

1
180
Добави коментар

Всяко момиче иска да бъде красиво и изискано, дори на плажа. За да изпълните това желание, трябва да изберете правилния стил на бански костюм.

Тъмната кожа в миналото се е смятала за символ на нисък социален статус. Слънчевото изгаряне било отличителна черта на селяните, които трябвало да работят часове на полето. Благородните хора се гордеели с аристократичната си бледост. Ситуацията била променена от главния моден гуру на своето време Коко Шанел. По време на круиз в Средиземно море, тя случайно изгаря на слънце, в тази форма е снимана от папараците и моментално се ражда нова тенденция, изискваща все по-голяма откритост от банските костюми.

Всяка година цяла армия от дизайнери създава огромен брой нови модели за момичета, които искат да се чувстват като Кралицата на плажа. 

Съвременните тенденции в плажната мода предлагат интересни и смели решения през новия сезон под формата на модерни бикини бански костюми и красиви бански костюми от една част с дълбоко деколте или изрязани  отстрани.

Модните бански костюми за 2021, представени в Creative-bg, ще ви помогнат да създадете перфектната визия на плажа. Вижте най-новото, за да определите какъв ще бъде вашият плажен облик през настоящия сезон!

 

Какви цветове и щампи ще бъдат определящи за плажната мода през 2021

Дамските бански костюми имат много характеристики, които определят техния тип и предназначение, а стиловете бански се различават, според това дали са подходящо за даден тип фигура. Но как да решите дали един или друг бански е подходящ за вас?

Ключовата характеристика на банския е неговият цвят и, разбира се, щампата, която създава най-важното и основно впечатление от цялото изображение в банския костюм. Основният цвят на сезона е ултравиолетовият.

За предстоящата ви морска почивка заложете на:

Плътни бански. Безкраен плажен хит – черни, бели и бежови модели, които пасват идеално на тена. Новост е приглушената естествена гама: нюанси на маслина, червена глина, горчица жълто.
Ярка палитра. Неоново розово, светло зелено, ярко синьо – ярките цветове са характерни за спортните бикини. Актуална е комбинацията от ярки нюанси с бели ципове и кантове.
Пастелни цветове. Модерните бикини и банските от една част са украсени с флорални щампи в нежни акварелни цветове.
Етнически орнаменти. Графичните ивици и зигзаговете напомнят за мистичните модели на африканските племена.
Цветове на тропиците. Екзотични цветя и дървета по бански костюми се появяват в естествени нюанси на изумрудено зелено, розово, синьо. Леопардовият принт, дошъл от гардероба през 80-те години, отново е на върха на популярността.
Метален. Лъскавият материал добавя лукс към едноцветните бански костюми. „Метални“ модели са боядисани в ярко розово и синьо, имитират злато и сребро.
Дизайнерски щампи. Банските се превръщат в платно за авторски илюстрации, корпоративни лога и жизнеутвърждаващи слогани.

Колекциите бански костюми винаги изглеждат ярки и разнообразни: те имат ахроматични модели и нежни пастели, ярки цветове, и металик.

Тази година видяхме, че жълтите и оранжевите нюанси завладяват както модния подиум, така и дамския гардероб. И съдейки по новите колекции бански костюми, в предстоящото лято веселата палитра на слънцето ще бъде в тенденция.

Изберете анималистични и хищнически щампи, флорални орнаменти, ивици, както и монохромни, които ще ви помогнат да останете в тенденция за сезон 2021-2022.

 

 

Стилни дамски бански костюми 2021

Модните къщи на своите ревюта демонстрираха бански с декоративни елементи под формата на пискюли. Интересни бижута ще привлекат вниманието и ще се превърнат в акцент в летния облик на 2021-2022

Флиртуващите пискюли могат да бъдат с всякакви форми и размери и могат да бъдат прикрепени към различни части на банския, което ви позволява да украсите най-добре фигурата си и да добавите нотка игривост и лекота.

Fringe  елементът също е мегапопулярен, той буквално ще преследва модата във всички видове дрехи, без изключение. Интригуващи бански костюми с ресни на корсажа или на бикините ще добавят екстравагантност и жар към образа.

Ресните могат да бъдат къси или дълги, което ще даде различен ефект на комплекта. Като аксесоари и бижута препоръчваме да се допълни банския с ресни с обеци в ефектен стил с големи кристали.

 
Ретро стил в банския костюм

Съвсем естествено е, че очарованието с ретро стил в дрехите се е отразило и на плажната мода. И не само я докосна, но се превърна във водеща тенденция. Може би най-важната тенденция на този сезон. Акцентът е върху 50-те, 60-те и самото начало на 70-те: отделни бански с висока талия, бански костюми от една част.

Банските бикини през 2021г. са вдъхновени от ретро стил и тропическа екзотика. Декоративните елементи са взети от примитивното изкуство на Африка и Америка.

Класиката на жанра е „бразилското“ – бикини с триъгълни форми  и плувки с панделки. Дизайнерите правят съблазнителния модел още по-ярък, декорирайки елече и плувки с ресни, цветни пискюли, връзки под формата на преплетени мрежи.

Бюстието с припокриване в долната част изглежда актуално. Дълги връзки, стичащи се от чашките, се увиват около тялото и привличат вниманието към тънката талия, а бикини с висока талия поддържат корема и определят меките контури на бедрата.

 

Модни бански от две части – ярки и атрактивни

Елегантни, стилни, ефектни и много привлекателни – всичко това може да се каже за модерните бански костюми от две части за  сезон 2021-2022, представени от атрактивни и ярки модели.

Най-популярният вариант за подчертаване на всички прелести на фигурата с право може да се счита – бикини, представени в различни стилове и комбинации.

Класическата версия на бански с тънки презрамки и бикини е, както винаги актуална. Най-популярна обаче ще бъде  комбинацията на отделните части в различни стилове.

Това могат да бъдат красиви и модерни бански костюми с бикини с висока талия, класически слипове и къси панталони, които хармонично се съчетават с бандо без презрамки.

Също така на мода са стилни бански от две части в спортен стил в монотонен и цветен дизайн, както и стилове с горнище с високо деколте.

 

Модни бански костюми от една част – грациозни и загадъчни

Тенденциите в банските от една част, също са доста разнообразни. В допълнение към обичайните бански костюми в спортен стил, има няколко интригуващи варианти.

Дълбоко, разкриващо деколте, изрези на талията и напълно гол гръб отразяват изцяло концепцията за модерност през този сезон.

За момичетата, които искат да подчертаят красивите си кореми, има прекрасни едноцветни бански с кръгло деколте.

 

Най-подходящи бански според фигурата

Когато избирате дамски бански, преди всичко анализирайте фигурата си. Имате широки бедра – избягвайте шарени долни части. Еднокомпонентните бански костюми с ясен модел изглеждат най-добре на слаби и дребни момичета.

Воланите създават допълнителен обем. Затова е най-добре да ги носите на деколтето – тогава те оптически увеличават бюста.

Затворените топове вместо сутиен са чудесно решение за момичета с големи гърди. Избирайте модели с удължен ръкав, това ще скрие увисналата кожа на раменете.

Стройните момичета могат свободно да посегнат към бански в ярки цветове – неонови нюанси или богат оранжев цвят. По-тъмните цветове като шоколад или тухла са удоволствие за дамите, които искат да скрият излишни килограми.

 

Модата съществува, за да вдъхновява, а не да я следвате сляпо. Когато избирате бански, преди всичко го изберете според вида на вашата фигура. Само тогава ще изглеждате зашеметяващо като знаменитости

Основната тенденция е женствеността, която се разкрива по съвсем различни начини в актуалните стилове. Когато решавате сами кои бански костюми да вземете със себе си на плажа, на първо място помислете за възможностите на външния си вид. Предложенията за ефективно подчертаване на фигурата са повече от достатъчни.