външно или вътрешно счетоводство

1
163
Добави коментар
mhkn
mhkn

Счетоводната дейност е основополагаща в правилното управление на всяко предприятие, извършващо стопанска дейност. Правилното водене на счетоводни документи, както и финансови операции могат да Ви спестят главоболия и проблеми в бъдеще. Всяко предприятие (фирма) има своите специфики и различни правни регулации спрямо съства и вида на стопанската дейност на фирмата. При фирми с малък стокоборот счетоводното обслужване може да бъде извършвано чрез еднократно заплатени счетоводни услуги като приключване на финансова година, консултация за евентуален друг възникнал счетоводен казус.  При средните и големи фирми винаги стои въпросът дали да наемат вътрешен сетоводител или да изнесът счетоводството и да ползват услугите на някоя счетоводна кантора. По-голямата част от дребния и среден бизнес в България предпочита изнесените счетоводни услуги. Защо? –    По-лесно  решаване на  сложни и нетрадиционни казуси, които не са по силите на редовия оперативен счетоводител.  –    По-голямия екип има и предимството на съвкупност от специалисти, които са с различен опит в решаването на различни счетоводни казуси като: данъчни производства, проверки от НАП, Инспекция по труда и др. По този начин се възползвате от възможността за по-добро решение на различни ситуации, креативност, точност и най-вече използвате различно ноу хоу . –    Избягване разходите за откриването на самостоятелен счетоводен отдел във Вашата фирма –  създаване и оборудване на работно място на счетоводител, офис техника, канцеларските материали и офис консумативи,  специализиран софтуер, работна заплата и осигуровки на счетоводния  персонал / евентуалните компенсации, премии, отпуски,  болнични / –    Финансовата отговорност, която счетоводната фирма носи при пропускане на срокове, неправилно обработени данни и други.

Също така за Вас работи екип, който може да реагира бързо и адекватно при различни форсмажорни обстоятелсва. Както вече споменахме по-горе счетоводните услуги биват различни според индивидуалните нуждидите на различните физически и юридически лица. Много от хора се обаждат с директно запитване за цени на счетоводните услуги, но ние в „МБД Груп“ определяме цените според нуждите на нашите клиенти. Различните казуси, дори при оперативното счетоводство се определят от стокооборотра и документооборота на фирмата. Счетоводството и обработката на дкументи са различни при различните юридичски лиа. Например счетоводството на ЕООД е по-различно това н СД, КД,ЕАД и т.н.  Кога е добре да потърсите счетоводител? От регистрацията на фирмата до прекратяването на такава е добре да ползвате счетоводно-консултантски услуги. Защо?  –    Учредяването на различни юридически лица се извършва  с различен набор документи според планираната стопанска дейност от Вас. Понякога дори е добре да направите консултаия относн планираните последващи действия, за да могат специалистите да Ви дадат най-правилен отговор какъв вид фирма да регистрирате. –    При подаване на данъчни декларации, ако нямате счетоводител или подавате данъчни декларации като физическо лице. –    Ако не сте сигурни за сроковете за подаването на различни документи или възражения на актове от различни институции. –    Кога и как се подава ДДС, ако до този момент не сте работили с ДДС. –     ДДС за физически лица и кога дължат? Данъци на физическо лице и т.н

Причините да потърсите счетоводител или консултация при счетводител са много. Поради извънредните обстоятелства в настоящият момет и постоянно менящите се счетоводни срокове, въникнали от форсмажорните обстоятелства покрай Covid-19, ние от  „МБД Груп“ предлагаме безплатна счетоводна консултация за лица, които имат възникнали различни счетоводни казуси, независимо от това дали са възникнали в следствие на обстоятелствата или са стандартен казус.