Евро 2020 днес – Изтокът гостува на Запада

1
126
Добави коментар

След ужасяващите събития с Кристиан Ериксен вчера, футболистът се стабилизира и всички се надяваме да получим добри новини относно неговото състояние. Разбира се, неговите съотборници нямаха силите да доиграят концентрирано мача, въпреки неговото желание и апел към тях това да се случи. В крайна сметка Дания имаше тотална доминация, създаде 23 срещу 1 голови положения, отправи 6 срещу 1 удара във вратата, пропусна дузпа и загуби срещата.

Футболната общественост реши спортните събития да продължат по график и днес ни очаква футболно зрелище между полуфиналистите от последното Световно първенство – Англия и Хърватия. Англичаните са с положителен актив от мачовете срещу този съперник, но пазят лоши спомени от важните срещи. Първо хърватите ги изхвърлиха от Евро 2008, като в квалификациите записаха успех с 3:2 насред Лондон. Последва и споменатия полуфинал на Световното, където Марио Манджукич отбеляза в края на продълженията, за да изведе Хърватия до последното стъпало и мача за титлата.

Гарет Саутгейт направи силен състав, много стабилен в защита. В последните си 16 мача островитяните записаха 12 чисти мрежи. В този период от топ фаворитите в света беше срещната само Белгия и загубата с 0:2 беше предшествана от успех с 2:1 у дома. Останалите голове отбелязаха Дания и Полша, а именно тези три отбора бяха и най-силните противници на англичаните в последните 2 години.

Последният значим успех на Хърватия е победата с 3:2 над Испания в Лигата на Нациите през 2018-та година. В момента тимът не е в добра форма, а в последните 16 мача има само 2 чисти мрежи. Франция, Турция и на два пъти Португалия отбелязаха по 3 и повече голове на тима в този период.

Прогнозата за мача е победа на Англия, резултат 3:1.

Вторият мач в програмата на шампионата е между Австрия и Македония. Двата отбора се познават доста добре, като бяха съперници в квалификациите за Евро 2020. Австрия записа два успеха и по този начин се класира директно на турнира. Победите с 2:1 у дома и 4:1 като означаваха, че Северна Македоня ще трябва да разчита на турнира за Лигата на Нациите за класиране. Съседите ни направиха именно това. Двата отбора изглеждат аутсайдери в група с Нидерландия и Украйна. Мачът помежду им обаче може да промени събитията.

Мачът ще се играе в Букурещ, което премахва домакинското предимство и за двата отбора. Срещата изглежда абсолютно непредвидима. Моментната форма на Северна Македония и победата с 2:1 в Германия накланят везните леко към тях.

Прогноза за знак X2 в мача.

И третата среща от програмата за днес включва мач между Запада и Изтока. На стадион Йохан Кройф Арена в Амстердам ще излязат отборите на Нидерландия и Украйна. Домакините са отслабени от отсъствието на своя капитан и най-добър защитник в света – Върждил Ван Дайк. Той обаче ще бъде част от щаба и ще участва в надъхването на играчите.

Нидерландия бележи доста попадения. Само в петте мача през тази година до момента бяха вкарани 18 гола, във всяка от срещите по минимум 2. Разменените победи с Германия в групата за квалификациите за Евро 2020 бяха с резултати 2:3 и 2:4 – и двата тима спечелиха тези мачове като гост.

Украйна от своя страна се класира като лидер в група с Португалия и Сърбия. Още повече – от 8 мача головата разлика е 17:4 при 6 победи и 2 равенства. Отборът на Андрий Шевченко е непредвидим и редува победи срещу грандовете като Испания, Португалия и Полша със загуби от фаворитите. В последните 2 години загубите са общо 6, но са от Испания, Германия, Франция, Полша и Швейцария.

Срещата изглежда абсолютно непредвидима. Сигурното обаче е, че двата отбора са фаворити в групата си и ако единия отбележи, другия няма да се предаде без бой.

Прогноза за над 1,5 гола в мача.

Категория: Онлайн залози

Тагове:
Евро 2020