Грета и затоплизмът

1
147
Добави коментар
Novetika
Novetika

Грета Тунберг е подходящ интрумент за затоплистите поради синдрома на Аспергер, от който страда. Поради това е лесно манипулируема.

Този синдром кара хората да се обсебват от някаква натрапчива идея, която става смисъл на живота им. Това е вид аутизъм, който се изразява в маниакална обсесия с някакъв проблем или идея, която подчинява целият им живот.

Освен от Аспергер, Грета страда от поне още един генетичен синдром – обсесивно компенсивно разстройство, което още повече влошава психичното ѝ състояние. Такива деца не могат да водят смислен диалог, ако някой не ги поддържа. Могат да четат готов текст, но не могат да съобразяват бързо причинно-следствените връзки. Боледуващите се фокусират до степен на фанатизъм в една област (очевидно за Грета това са климатичните промени).

Вижте само мимиките и държанието ѝ в посочения видеоклип. Още малко и ще се разплаче, така е обсебена, че е на границата на психологически срив. Тя живее в постоянно състояние на истерия. Предимно чете текстове. Миналата година прочете текст, в който направо се твърдеше, че борбата с климатичните промени са всъщност борба за преобразуване на обществото. Когато обаче ѝ зададат елементарен въпрос извън нейната обсесия, Грета не може да отговори.

Още по-лошо, на моменти в очите ѝ гори омразата на завършен фанатик. Омраза към другомислещите. Много хора у нас, предимно от по-старото поколение, ще направят паралел с комунистическите активисти от детството им. От такъв фанатизъм до премахването физически на Враговете, разстоянието е само една стъпка.

Поставянето начело на масово движение на психично болни хора, и то деца, не вещае нищо добро. Но това не прави никакво впечатление на левичарите затоплисти. Говори се, че следващата задача, която ще се постави пред Световната здравна организация (СЗО) ще бъде отписването на някои психични заболявания от списъка с патологиите (както навремето беше отписан, чрез гласуване, хомосексуализмът), с презумпцията, че списъкът ще бъде разширяван с времето…

Грета се е превърнала в лице на затоплисткия неомарксизъм. Накарала е родителите си да станат вегани, да спрат да пътуват със самолет и да се откажат от намерението да имат повече деца. Заради загрижеността си по отношение на климата, тя започва всеки петък да протестира пред правителствените сгради, вместо да ходи на училище. Примерът ѝ става заразителен и скоро много ученици от различни държави се включват в петъчните „стачки за климата“, като маршируват по улиците и площадите, досущ като колоните на Хитлерюгенд и Всесъюзния ленински комунистически съюз на младежта (ВЛКСМ) преди 80 години.

Грета става знаменитост, посрещат я и я изслушват в Европейския парламент и на Международния икономически форум в Давос…

Забележителното е, че идеите на Грета са насочени изключително към представителите на европейската цивилизация, към „белия човек“, като част от вменяването на вина за всички злини в историята, включително климатичните. Климатичните алармисти често подминават въглеродния принос на Китай, Индия, страните от ОПЕК, и се съсредоточават само върху Европа и Северна Америка (а отскоро и върху Бразилия, защото президетът Болсонару, видите ли, е лош човек, който не харесва затоплизма).

Климатичният алармизъм

Климатичният алармизъм е достигнал вече гигантски размери. Един американски институт наскоро публикува списък с прогнози за климатични апокалипсиси, които сме пропуснали. Например списание Time предупреждава, че индикациите за „друга ледникова епоха“ са „навсякъде“ – това беше през 1974 г.

Associated Press цитира американски държавни служители, които заявили, че светът има само 11 години, за да обърне глобалното затопляне или покачващият се световен океан „ще заличи народите“ – това беше през 1989 г.
Биологът и популярен автор Пол Ерлих предупреди, че ако нищо не бъде направено за спиране на човешкото въздействие върху околната среда, „всички ще изчезнем за 20 години“ – това беше през 1969 г.

Предупрежденията за обреченост са много полезни за активистите-затоплисти. Те манипулират правителствата и като плашат хората, ги карат да вярват, че нямат друга алтернатива, освен да следват наставленията, спускани отгоре.

Истината е, че зад нещастната Грета стоят могъщи сили, които манипулират нея, родителите и последователите ѝ. Не става въпрос дали има или няма климатични изменения. Това е въпрос на съвсем друг разговор. Всъщност, това представлява един заговор срещу Човечеството, с цел придобиване на много, много пари.

Глобалните корпорации търсят нови пазари, в замяна на усвоените вече и ги откриват в неизчерпаемите „зелени технологии“. Област, която вече се овладява напълно от затоплисти/зеленисти. Затоплистите осигуряват пазарите, а глобалните корпорации, чрез своите донори, финансират целия спектър на неомарксистки движения. Кръгът се затваря през пазари от десетки трилиони долари.

Великият план

Безжалостната експлоатация на това болно дете от страна на затоплистите-неомарксисти показва отношението им към хората изобщо. Човешките съдби нямат значение. Важно е само осъществяването на Великия план – построяването на Прекрасния нов свят. А пък „спасяването на планетата“ е важен етап в този План. На хората трябва да се втълпи, че Човекът е без значение и е вреден за Планетата и Животните, а последните две категории са всичко, за което следва да се води борбата.

Затова човешкият род се нуждае от коренно преустройство и преконструиране. В това отношение, Неомарксизмът отдавна вече се въоръжи с престъпната теория на Постхуманизма и неговите течения. Тази теория застъпва схващането, че всички биологични видове на планетата са еднакво важни, а човешката популация е само един от тях, с нищо незабележителна, и има право на съществуване само дотолкова, доколкото не вреди на останалите видове.

Някои смятат, че към тази теория води една линия до Мишел Фуко и чак до Ницше. Трябва да се отбележи също, че Неомарксизмът (и неговото идейно течение Затоплизмът) се вдъхновяват и от някои следствия в теорията на трансхуманизма (например идеите за „кошерния разум“ и за „обединения световен разум“). Смята се, че идеите на трансхуманизма също са вдъхновени и от Ницше (концепцията за Свръхчовека).

Всъщност, Неомарксизмът е единствената тоталитарна идеология, която има стройна футуристична теория (теория за бъдещето). Тя се явява частен случай от общата теория на самата идеология, представляваща, от своя страна, резултатен синтез от 90 години работа на видни леви философи. На първо място са тези от кръга на т.нар. „Франкфуртска школа“ (Макс Хоркхаймер, Теодор Адорно, Валтер Бенямин, Херберт Маркузе, Ерих Фром, Юрген Хабермас и други), а също Антонио Грамши, Зигмунд Фройд, Джудит Бътлър (и нейните вдъхновители и последователи Мишел Фуко, Симон дьо Бовоар, Моник Витиг, Люс Иригаре).

В неомарксисткия футуризъм, на Човека е отредена безрадостната съдба на биологичен вид второ качество. Неговата популация трябва рязко да бъде ограничена до минимум, предимно за сметка на „бялата раса“, експлоататор на другите раси и източник на всички беди за планетата. Това ще се постигне чрез масова пропаганда и внедряване на „отказ от гнета на майчинството“ сред „белите хора“. Остатъкът от популацията ще бъде атомизиран, раздробен на малцинства, племена и групи въз основа на всякакви различия: сексуални, етнически, религиозни, езикови и т.н., като мъжете (най-вече белите) ще бъдат отстранени от властови лостове в обществото.

Цялата тази разнородна човекоподобна маса ще населява Прекрасния нов свят на Неомарксизма, където ще бъде лишена от средства за съпротива, обезверена, индоктринирана, деинтелектуализирана и деградираща. Единствените ѝ занимания ще бъдат „игрите и развлеченията, като цялата работа ще се извършва от Машините“ (Херберт Маркузе). Същевременно ще бъде лесно управляема и манипулируема, което е и крайната цел.

Средствата за постигане на тези цели в човешкото общество („буржоазното общество“) са най-различни: пропагандиране и насаждане на полиамория, наркомания, хомосексуалност и други сексуални отклонения, проституция, еднополови бракове, инцест, промискуитет, смяна на пола на новородени, снижаване прага на отговорност за педофилия и т.н., както и чрез пропагандиране сред жените отказ от „гнета на майчинството“, като същевременно се действа за „освобождаване на децата от гнета на родителите“, тяхното ранно (от тригодишна възраст) полово „възпитание“ и индоктринирането им в идеологията на неомарксизма, утвърждаване на „правата на детето“ още от невръстна възраст и т.н.

Така или иначе, светотатствено уподобявайки се на Бог, неомарксистите изобщо и затоплистите в частност, извършват най-голямото престъпление срещу humani generis в историята, като заплашват самото му съществувание като биологичен вид. Съществувание, което продължава вече над милион години.

Няма идеология в човешката история, която да е заплашвала с унищожение цялото човечество (включително всичките класически тоталитарни такива: комунизъм, националсоциализм и фашизъм). Самата идеология на неомарксизма и неговите движения: джендър-изъм и ЛГБТ-изъм, феминизъм, затоплизъм/зеленизъм, мултикултурализъм, веганизъм и т.н., представляват едно невиждано и продължаващо престъпление против Човечеството.

Може да се каже, във връзка с изнесеното дотук, че съдбата на Света вероятно ще се реши в рамките на това десетилетие, и то на главното бойно поле във Войната на Неомарксизма срещу Човечеството – САЩ.

Едва ли и нашата родина България ще може бъде отмината в тази война.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com