Как визуално да удължите краката си с дрехи

1
158
Добави коментар

Дълги, стройни и красиви крака са мечтата на почти всяка жена. Но, уви, не всеки представител на нежния пол може да се похвали с такъв лукс. Ако едно момиче има перфектни прави крака и дължината им е точно половината от целия й ръст, тогава те се считат за къси. Kак визуално да удължите краката си с дрехи?

Дългите крака може да са рядкост, но има повече от един начин визуално да ги удължите. С помощта на дрехи можете, както да развалите пропорциите на фигурата, така и да й придадете съблазнителни форми. Правилно подбраният гардероб ще ви позволи визуално да изхвърлите няколко килограма, да “разтегнете” силуета и да направите краката по-дълги.

Предлагаме на вашето внимание няколко хитринки, чието използване ще ви помогне да направите краката си визуално по-дълги и по-тънки.

 

Носете панталони, дънки и поли с висока талия

Моделите на панталони или поли с висока талия са създадени, за да създадат илюзията, че краката ви започват с няколко сантиметра по-високо, отколкото  в действителност. Можем само да се радваме, че подобен силует отново е високо ценен от дизайнерите.

Дрехите с висока талия могат да „добавят“ към краката дължина 5-7 см. И обратното – избягвайте модели дънки и поли под ханша, а също така не носете ризи и блузи навън – това безмилостно ще „изяде“ няколко сантиметра дължина на крака.

Поли с висока талия, миди поли и макси поли от лек плат ви помагат да създадете изтънчен силует.

Но и тук има ограничения. Много е важно да можете да изберете кройката и материята. Например миди пола с големи странични джобове визуално ще съкрати краката ви.

Късите поли винаги са на мода и ще ви помогнат да подчертаете вашата женственост. Те също трябва да бъдат съчетани правилно с обувки за луксозен външен вид.

Правила:

Дължината на панталона трябва да бъде възможно най-дълга,  трябва да лежи върху обувките. Изключени са варианти за съкратени модели, които не покриват глезена или оставят празнина между обувките и панталона;
За да удължите визуално краката си, носете обикновени дънки или панталони. Класическите модели в тъмни цветове са най-добрия вариант;
Елиминирайте дънките с щампи и над глезените от гардероба си;
Вертикалните шевове и ивици удължават силуета ви, докато карираните панталони правят обратното.

Правилно подбраният модел панталон ще ви помогне да намерите отговора на въпроса как визуално да удължите краката си без токчета, ако не обичате да ги носите.

 

Изберете дрехи с акцент върху талията

Това може да бъде прилепнала рокля с широк колан, вталена блуза или панталон с широк колан (колкото по-широк, толкова по-добре!) Фокусирайки се върху центъра на фигурата, краката се изпъват и визуално стават много по-дълги. 

Тънките колани не могат да се справят с тази задача. За тази цел са подходящи широки колани с голяма катарама, като опция, украсени с декоративни елементи. Като се има предвид акцента върху колана, изберете обикновени рокли с проста кройка. Кожените обувки и чантата в цвета на колана ще помогнат за поддържането на образа в еднообразен стил, а лаконичните бижута ще добавят завършеност към него.

Чудесен вариант за постигане на хармония за няколко минути е пола-камбана. Чувствайте се свободни да избирате модели с ярки летни щампи, които ви придават индивидуалност. Допълнете визията с дънков или памучен топ без ръкави и обувки на токчета. Ярката лятна визия ви позволява да фантазирате при избора на бижута: масивна огърлица, големи обеци, интересни пръстени – изберете това, което ви харесва!

 

Полите и роклите с цепки до бедрата ще ви помогнат

Красиво е, секси е и удължава краката. Можете спокойно да използвате тази техника за вечерно излизане, като допълните образа с високи токчета, а също така не се страхувайте да носите поли с малки цепки в офиса.

Факт е, че роклите и полите с цепки са класика, особено в бизнес стил. Този нюанс в дрехите изглежда не само секси, но също така помага да се създаде привлекателен образ. Жените с нисък ръст могат да използват вертикален крещящ елемент в дрехите си, за да изглеждат визуално по-високи и по-тънки.

 

Вертикална ивица

Това правило е старо колкото света и въпреки това не бива да го пренебрегвате – вертикалната лента наистина прави краката по-дълги и по-тънки. Тази техника работи особено ефективно, ако ивиците не са твърде тесни и с максимален контраст.

Използвайте този добър стар трик, за да разтегнете визуално силуета – това  ще помогне да удължите краката си. Подходящи са и дрехите с райета, които са модерни днес.

Квадратите, ромбовете и други геометрични фигури ще направят вашата фигура по-пищна и изобщо няма да подчертаят стройността на краката ви. Но ивиците, напротив, ще придадат лекота, дори ако имате пищни форми.

Изберете измежду различни щампи тези с вертикални ивици с всякаква ширина и цвят. Такива дрехи не само удължават фигурата, но и я правят по – слаба. Например, актуалната плисирана пола „работи“ за увеличаване на височината и удължаване на краката.

Друга тенденция е принтът „зебра“, чиито ивици преминават вертикално или леко по диагонал също се справят със задачата – да добавят хармония и да увеличат височината. Но със змийския принт трябва да внимавате, хоризонталната му ориентация (особено на панталони и поли) може визуално да разшири фигурата.

 

Цветовете, цветовите комбинации и шарки играят важна роля

Дори ако вашата блуза и панталон индивидуално съвпадат с нашите препоръки перфектно, но блузата е зелена, а панталоните са жълти, тогава, като ги облечете, със сигурност ще станете звезда в YouTube! Изборът на цветове и техните комбинации е много важен.

Например, бяла блуза и тъмна пола или панталон, визуално скъсяват краката. Докато тъмният връх и светлото дъно, напротив,  удължават силуета, правейки го по-тънък.

Има цяла градация на цветовете, които в комбинация могат както да създадат елегантен образ, скривайки недостатъците на фигурата, така и обратно, да ги подчертаят. Например, ако искате да изглеждате по-скромни, използвайте черно и други тъмни цветове в гардероба си – кафяво, тъмно синьо. Известно е, че тъмният цвят визуално придава по-слаб вид. 

Пастелни нюанси ще ви помогнат да удължите визуално краката си. Оптималният цвят е телесен. Той, сливайки се с кожата, сякаш се превръща в продължение на краката. Много ефективен вариант!

Ярките и наситени плътни цветове в дрехите също са в състояние визуално да удължат краката ви. Панталони, шорти или поли в червено, зелено и дори жълто ще създадат настроение. Но тук трябва да бъдете много внимателни при избора на цвят на обувките и аксесоарите. Всичко трябва да бъде или в същия тон, или да съответства на цветовете.

 

Гащеризони

Това е чудесен избор за облекло, за да удължите краката си. Когато горната и долната част са в един цвят, изглеждате по-високи. По-добре е за тънките момичета да избират гащеризони в светли нюанси, а за „пищните“ – в тъмни цветове.

Модните и много красиви гащеризони за жени в зелено, бордо, лилаво, малина, небесно сини, изумрудени, метални нюанси ще ви помогнат да създадете шикозен външен вид за специален повод.

Всеки стил е уникален, защото дамските гащеризони правят силуета много грациозен, разтягат фигурата и, благодарение на добрите идеи за изрязване, скриват проблемните зони на тялото.

 

Късо палто

Добавете яке към гардероба си, което завършва на талията или малко над ханша. Това визуално ще съкрати тялото и ще направи краката ви да изглеждат по-дълги.

 

Както можете да видите, късите крака могат да се удължат много лесно. Освен това винаги ще сте сигурни, че сте неустоими. Следователно можете гордо да изправите раменете си и да се усмихнете. По този начин винаги ще изглеждате страхотно.

Няма нужда да се отчайвате, ако природата не ви е възнаградила с дълги крака. С подходящите дрехи и Creative-bg, можете визуално да удължите краката с няколко сантиметра.