Грешките, които допускаме, когато използваме сешоар

1
130
Добави коментар
svetla58
svetla58

Когато сушите косата си, особено през лятото, не винаги имате време (или желание) да повтаряте научено от вашия фризьор. Сешоарът е незаменим инструмент за перфектна и дълготрайна прическа, ако обаче не се използва по правилния начин, той може да се превърне в нож с две остриета, защото има силата да уврежда както кожата, така и косата. Важно е обаче да знаете, че докато топлината на лошо използван сешоар може да причини много щети, правилното използване на сешоар може да бъде по-здравословно от оставянето на косата да изсъхне естествено. Това са грешките, които трябва да избягвате при употреба на сешоар.

1. Не подсушават е деликатно косата 

Кърпата на памучна основа причинява триене върху косата и е по-склонна да я увреди. Ако искате да се отървете от излишната вода, не сушете енергично мократа коса с кърпа, попйте излишната вода с кърпа от микрофибър или стара чиста памучна тениска.

2. Забравяте топлинния протектор

Много често се смята, че спрейове или продукти, които предпазват от топлина, трябва да се прилагат само, ако използвате преса за коса. Много грешно! Тази козметика служи за спасяване на косата от потенциално накъсване, като намалява щетите от горещия въздух, излъчван от сешоара.

 3. Използвайте въздушната струя във всички посоки

Много от нас преместват сешоара напред-назад нагоре-надолу по всеки участък от косата или просто го държат на едно място. Всичко това е грешно! За да изсушите правилно косата си, трябва да започнете от корена на косата и да слезете надолу. По този начин ще получите изчистен стил и ще изсушите косата си много по-бързо.

 

4. Дръжте сешоара твърде близо до косата си

За да не увредите косата, сешоарът трябва да остане на разстояние най-малко 10 сантиметра. По този начин избягвате изгарянето на косата и получавате безупречен стил.

5. Не използвате  студената въздушна струя в края

Замисляли ли сте се за какво служи студеният въздух? Последното щрих на сушенето винаги трябва да бъде със студен въздух, за да придаде блясък. 

Купи сешоар Paralux

Купи сешоар Remington

Купи сешоар Remington

Купи нощен серум за коса Kerastase