5 предимства на ПВЦ дограмата

1
243
Добави коментар
pepimili
pepimili

5 предимства на ПВЦ дограмата

ПВЦ дограмата е неизменна част от мечтата на всеки за красив и уютен дом. Това не се дължи на случайността. Тя има не едно и две предимства, които я правят предпочитана пред останалите продукти на пазара.

Ние винаги се стремим към най-доброто и преди да купим се информираме за особеностите на дограмата. Предприемаме това напълно съзнателно действие, защото това не е нещо, което купуваме всяка година и искаме най-добрата от възможните алтернативи, които се предлагат.

Ето 5 предимства на ПВЦ дограмата, които най-често накланят везните в нейна полза.

1. Цената 

Безспорно достъпната цена е фактор за нас, когато взимаме финалното решение за покупка. Специалистите обаче са категорични, че точната пропорция качество-цена е заложена само при ПВЦ профилите. Те посочват, че дървото и алуминия са в пъти по-скъпи, което не е оправдано.  Сравнително ниските цени при PVC дограмата са основна причина ние като клиенти да се доверяваме на тях все повече с годините.

2. Чудесен топло и шумоизолатор

При ПВЦ прозорците този показател е от значение толкова, колкото и горепосочения. Когато живеем на главен булевард, количеството шум, което достига до нас, е огромно. Съвсем естествено  е да търсим изход от подобно положение без да трябва да си търсим нов дом.

ПВЦ дограмата е посочвана като най-добрият звукоизолатор сред останалите. Нещо повече, всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла могат да се поставят на нея. Именно поради тази причина тя е считана и за чудесен топлоизолатор. С лекота задържа топлината в помещението през зимата, както и хладният въздух през лятото.

3. Лесна за монтаж

За съжаление, много от нас не се замислят за тази част преди да е станало твърде късно. Добре извършеният монтаж е задължително условие за доброто функциониране на ПВЦ прозорците. При некачествено монтиране тя няма да задържа нито шума извън дома ни, нито топлината вътре в него.

PVC дограма се изработва една идея по-лесно, заради природата на самия материал, който, разбираемо, е по-мек и гъвкав от алуминия.

4. Напълно рециклируема

ПВЦ дограмата е екологично чист продукт. Тя може да се рециклира на 100%. Само 1% от световното производство на пластмаса се ползва за производството на PVC профилите.

Макар че е направена от синтетичен материал, PVC притежава много екологични свойства. Разбира се, най-ясно изразено е енергоспестяващото качество, тясно обвързано с отличната топлоизолация. Рециклиране, дълготрайност, ниски нива на замърсяване при производство, кратък производствен процес, 100% рециклируемост и още много други фактори показват, че ПВЦ дограмата е природо-отговорният избор.

5. Лесно почистване

Голямото предимство на ПВЦ е относително лесното почистване и поддържане на красив вид. За разлика от останалите модели, тя не изисква специална грижа, боядисване или допълнително лакиране. Нужни са ни само мека гъба и препарат, който не трябва да съдържа абразивни частици.

Съвременната ПВЦ дограма е изключително устойчива на светлината, както и на резки климатични промени. Всеизвестно е, че продължителността на живота на PVC дограмата е най-малко 50 години. Ето защо ПВЦ прозорците са отлична инвестиция, която с лекота поддържа стойността на дома ни.