Завръщането на еспадрилите – хит това лято

1
168
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Еспадрилите като модна тенденция в градската мода и по време на почивка извън града се завръщат с пълния си блясък. Комфортни, леки, очарователни и привлекателни, те са предпочитаните от много дами удобни обувки за лятото.

История на еспадрилите

Първообразът на този обожаван от дамите модел откриваме назад във времето – чак през  14 век. Изработвали ги от канава, пришита за въжена подметка. Родината им е Окситания (Южна Франция), както и Каталония (Северна Испания). През вековете те са променяли както вида си, така и материалите, от които са изработени, но са запазили нещо първостепенно важно – комфорта си. Еспадрилите стават известни като моден аксесоар благодарение на филма „Кей Ларго“ през 1948 година, в който една от главните героини е обута именно с този модел обувки. Популярността им нараства и с излъчването на сериала „Маями Вайс“. Днес ги виждаме на краката на всички – от момичето от съседната улица до звездите от модния подиум и малкия екран.

Какви еспадрили са модерни това лято?

Разнообразието от модели е пословично. Как да се ориентирате сред тях и да изберете модел, който е на гребена на модната вълна? Тенденциите сочат, че еспадрилите в свежи цветове и в пастелни тонове ще бъдат сред най-търсените през новия сезон – пепел от рози, сладко бежово, люляково, свежа циклама, слънчево жълто. Ако заложите на тях за разходка в града, предпочетете ярък и наситен цвят, тъй като по-трудно се зацапва и по-малко си личи щетата. Дамските еспадрили Mila-Purple са идеално решение за градското момиче, забързания начин на живот и прашните улици. Цветът им е достатъчно тъмен, за да издържи на зацапване и в същия момент достатъчно свеж и очарователен, за да се превърне в любимия ви пролетно-летен цвят.

 

 

За летни вечерни разходки в горещия пясък край плажа изберете удобни дамски еспадрили в светъл цвят – розово, люляково, бяло или с цвета на летен морски коктейл  – мента.

Не изключвайте еспадрилите от офис стила. Ако изберете правилния модел и цвят, може да ги носите дори в бизнес средите и да се насладите на стила и комфорта им. Подходящ модел за работещото момиче е съчетание от еко кожа в черен цвят с подметка в бежово като моделът ни дамски еспадрили Maggi. Видът им е моден, изискан и елегантен, а цветовата комбинация ги прави лесни за съчетаване с облеклото за офиса.

 

Модерни през настоящия топъл сезон ще бъдат и дамските еспадрили с принт. Свежи, цветни, закачливи, те са естествен избор за младите момичета. Дамски еспадрили Asia стоят съвършено с деним и подхождат на всяка млада жена. Подходящи за тийнейджърите са и моделите с пайети и кабзи като модела ни Oana. Изработен е от висококачествена еко кожа и в разнообразие от цветове – страстно червено, момичешко розово и класическите черно и бежово. Подметката е от здрава и еластична гума, която осигурява гъвкавост и лекота при ходене, а декорациите и дизайнерските решения ги превръщат в любим моден аксесоар.

 

 

С какво да съчетаете и носите любимия си модел еспадрили?

* Еспадрили с дълга лятна пола – чудесен избор за безкрайните летни нощи, морския бриз и шума на вълните.

* Еспадрили с дънки – избор за ден, прекаран в града.

* Еспадрили с къса пола – подходящо решение за клуб, кафе с приятелки, пазаруване и за младата и активна жена.

* Еспадрили с елегантен панталон и риза – съчетание, подходящо за офиса, за работещото момиче и за бизнес среда.

Бъдете внимателни и за цветовите съчетания. Цветните еспадрили е добре да повтарят тон от облеклото ви, ако то е пъстро, или да са в хармония с него. Бежовите, белите и черните като класически и неутрални цветове може спокойно да съчетаете с всичко.