ЛОТ-КОНСУЛТ е сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021

1
222
Добави коментар
eventA
eventA

Престижната класация Career Show Index 2021 отличи ЛОТ-КОНСУЛТ сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021 година. Класацията е съставена на база спечелени български и международни отличия през последните 3 години. 

В трудната ситуация през 2020 г., породена от пандемията с КОВИД-19, ЛОТ-КОНСУЛТ положи много усилия да подобри комуникацията със своите служителите, така че да им гарантирате спокойствие и сигурност за тяхната безопасност.

„В последната година и половина станахме в по-голяма степен адаптивни, проактивни, гъвкави, изобретателни, находчиви, четящи и работещи повече, поради това че в кризата видяхме предизвикателство. Екипът ни се сплоти още повече, когато се наложи голяма част от нас да се срещнат директно с вируса. – споделя д-р Мария Титопулу, зам. управител на компанията. – Може да се каже, че органите за контрол бяха на първа линия, правейки измервания и оценка на риска по домовете, но също и центровете за професионално обучение, както и специалистите от службите по трудова медицина и всички експерти по ЗБУТ, които ежедневно консултираха работодателите и служителите в усложнената ситуация около пандемията.“

Постиженията на ЛОТ-КОНСУЛТ показват стойността на споделянето на добър опит и практики за подобряване условията на труд в рамките на компанията и отвъд тях.

Успешно приложените стратегии за развитие на работодателската марка и човешкия капитал са демонстрация на добрата адаптация на компанията към динамичните обстоятелства в сферата на човешките ресурси. Експертите по безопасност при работа организираха серия уебинари, които отговарят на актуални въпроси за здравето на служителите.

Д-р Титопулу подчертава, че фокусът на българския работодател в грижата за служителите се промени осезаемо, тъй като за първи път изключителната значимост на осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд беше възприета в пълна степен и ролята на добрия експерт по ЗБУТ в ситуацията на пандемия стана ключова.

В началото на годината компанията бе отличена с приз за Employer Branding Network на Годишни награди Employer Branding Awards 2021. 

Наградата бе присъдена за специалните мерки, с които по време на извънредната ситуация беше извършена оценка на риска на работното място в „хоум офис“ режим на над 300 служители. Това е свързано и с измерване на параметрите на работната среда – микроклимат, осветеност, шум, електробезопасност. Експерти от ЛОТ-КОНСУЛТ посетиха домовете на служителите на клиентите, съобразявайки се с всички противоепидемиологични мерки. Проектът реорганизира процедурите по оценка на безопасността, така че служителите на компаниите да бъдат максимално защитени, но и работодателите да бъдат спокойни, че са спазили всички изисквания.

“Поздравяваме ЛОТ-КОНСУЛТ за забележителните постижения и класирането в Топ 100 най-добри работодатели в България на Career Show Index 2021. Отличията на компанията в различни категории за развитие на работодателската марка и човешкия ресурс са ясно доказателство за комплексния ѝ подход към растеж и грижа за служителите. Чрез усилията, които полага за развитието на благоприятна и перспективна работна среда, ЛОТ-КОНСУЛТ дава своя принос за превръщането на България в предпочитана дестинация за кариерно развитие. Щастливи сме, че можем да дадем гласност на постигнатите успехи”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Индексът събира отличията на победителите в Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020. Цялата класация на Career Show Index 2021 може да видите ТУК.