Кога е нужна детоксикация на организма

1
153
Добави коментар

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×

Начинът ни на живот и храната, която консумираме, трудно ще ни позволят да избягаме от токсините. Те са един вид отрова, която се натрупва в организма от външната среда. Когато тяхното количество се увеличи прекомерно, те започват да влияят на тъканите и органите. Могат да нарушат биохимичните процеси или да нанесат увреждания на клетъчно ниво. Транспортират се от кръвта и натрупването им не е равномерно. За да избегнем неблагоприятното им влияние, необходимо е да ги извеждаме от организма. Това става именно чрез методите за детоксикация. Един от най–приятните и безобидни начини е приемането на билки за детоксикация под формата на чай.

Модерно или полезно

Извеждането на токсините от организма не е нова приумица на модата, а абсолютно наложително и полезно действие, което трябва да се превърне в наша втора природа. По този начин ще пречистваме редовно кръвта, като така осигуряваме безпроблемна работа на белите дробове, лимфната система, черния дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт.
Екстрата към всичко това е, че ще запазим гладка и стегната кожа, подмладен вид и безупречен метаболизъм. Енергийните нива ще се нормализират и ще ни позволяват да извършваме ежедневните си задължения с лекота.

Основни правила

Не прибягвайте до крайности. Вслушвайте се в своя организъм. Вместо да го измъчвате с неистов глад, променете изцяло менюто си, така че да изключите вредните храни. Приемайте много течности, но правилните. Не пийте подсладени сокове и газирани напитки. Наблягайте на чайове и вода. Пресните плодови сокове успешно могат да заместят някое от храненията. Спортувайте повече. Чрез потта успешно се извежда голяма част от токсините в организма. В добавка упражненията ще подобрят кръвообращението.
Намалете употребата на препарати у дома. Токсините могат да навлязат и през кожата. Правете редовни излети далеч от натоварения град и си осигурете приток на чист въздух. Спрете цигарите и ограничете алкохолните напитки.

Как ще познаете, че имате спешна нужда от детоксикация

Ако често страдате от главоболие или простудни заболявания, ако усещате всякаква липса на енергия, ако имате болки в гърба и косата ви пада, ако страдате от чупливи нокти и лошо храносмилане, всичко това е ясен показател, че имате нужда от промяна.

В случай че ви е трудно да гладувате продължителен период от време, направете си мини гладуване. Започнете да вечеряте рано и си осигурете поне 12 часа почивка до следващото хранене. Сънят ще ви улесни. Въведете в менюто си ежедневно и задължително, чай за детоксикация, смутита, плодови фрешове и зеленчукови сокове. Изключете бялата захар и намалете кафето. Не консумирайте мазни храни и такива, които са богати на тежки метали.

Освен че ще подобрите неимоверно общото си състояние, ще изпитвате не само наличието на допълнителна енергия, но също така и на щастие. Здравият организъм няма да закъснее да ви алармира колко добре се чувства.

И като първа стъпка към новия си живот, посетете Лековита, за да се снабдите с верни помощници по пътя към пълноценното съществуване и дълголетието.

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×