63 идеи за подарък за всеки тип мъж

1
177
Добави коментар
Neostyle
Neostyle

Макар че невинаги си го признават, мъжете също обичат да получават подаръци. И тъй като подобно на жените има различни типове мъже, много важно е да се съобразите с вкусовете и интересите на мъжа.

След като знаете какво харесва и от какво би се впечатлил, изборът ви на подарък ще бъде по-лесен.

Въпреки че има и универсални подходящи подаръци за мъж, добре е все пак да накарате мъжа да се почувства специален, какъвто и да е поводът.

Предлагаме ви 63 идеи, които биха ви помогнали да направите сполучлив избор на подарък изненада за мъж.

Идеи за универсален подарък за мъж

За мъже, които не познавате достатъчно добре, универсалният подарък е решение.

Бутилка вино/уискиUSB запалкаКомплект аксесоари за виноДекоративна поставка за бутилкаКлючодържател с лого на марка автомобил (добавен към друг подарък)Комплект за уиски с ледарник/гарафаМъжки колан със стилен дизайнМъжки комплект портфейл и колан от естествена кожаМъжки портфейлСет за ракия/уискиТермочаша (добавена към друг подарък)Метална 3D чаша за бираПарфюм (само ако знаете любимия)

За половинката, син, брат, зет или за по-близък приятел няма да ви бъде толкова трудно с избора на подарък, защото ще знаете какви са хобитата и интересите му.  Освен това можете да насочите деликатно разговора в посока, която ще ви покаже какви са нуждите и желанията му в момента.

За бизнес партньор, колега или мъж, когото не познавате много отблизо, потърсете информация от негов приятел, общ познат или просто купете универсален подарък, съобразен с повода.

Имайте предвид също, че независимо от интересите на мъжете, по-голямата част от тях предпочитат практичните подаръци.

Идеи за мъже с интереси в областта на спорта

Много мъже, дори да не спортуват толкова активно, определено харесват футбола или друг вид спорт. За подарък за мъж спортист или любител може да се вдъхновите от следните идеи:

Спортни ръкавициСпортно шишеСпортен часовникСки маска/ръкавици/грейкаЧелник/ръкавици за велосипедистиАбонамент за фитнес(ако е фитнес маниак)

Като идеи за подарък на мъж ловджия или страстен риболовец могат да ви послужат:

Кутия с бутилка вино с надпис за ловец/рибарЛовджийски елекРибарски аксесоари

Ако конкретният мъж е харесва моторите, изберете подарък за мъж моторист:

Часовник моторПодгряващи ръкавици за зимата или кожени ръкавициКаска

Може да използвате като идеи за подарък на мъж футболен запалянко нещо за любимия му отбор:

Билет за мачЧаша (добавена към друг подарък)

За мъже с интереси към различни настолни игри може да вземете:

Луксозен шахТабла с дръжкаПокер сет в кожена кутия Идеи за подарък за мъже, любители на приключенията и силните усещания

В мъжете е заложено постоянно да се доказват, да преодоляват трудности и затова голяма част от тях се отдават на приключения сред природата или обичат екстремните изживявания.

Мъж с авантюристичен дух със сигурност би се зарадвал на подарък като:

Спален чувалФенерРаницаНож

Сред идеите за екстремен подарък за мъж, който предпочита изживявания с прилив на адреналин, може да ви помогнат:

Полет с парапланер/делтапланерСкок с парашутСкок с бънджиГмурканеРафтингРазходка с АТВПейнтбол (организирано с приятелите му) Идеи за подарък за мъже геймъри

Има и такъв тип мъже и вашият съпруг, син, брат, приятел и т.н. сигурно ще се зарадва на подарък, свързан с хобито му.

PlaystationИгри с PlaystationОчила за виртуална реалностГеймърска клавиатура/мишка Идеи за подарък за мъже меломани

В случай, че знаете какви са конкретните музикални интереси на мъжа, изберете за подарък за мъж меломан:

Дискове с песни на любим певец/група Преносима колонкаСлушалкиБилет за концерта на любим изпълнител Други идеи за подаръци за мъж

Има още чудесни идеи, за които може би не сте се досетили. Сред тях има подходящи както за по-близък мъж, така и за колега, приятел, бизнес партньор и др.

БарбекюИнструментиСувенир със символично значениеВъзглавничка за пътуванеХладилна чантаБизнес комплект (с химикал, визитник и ключодържател)Герб за стена – мечовеДигитален настолен часовникКомплект за бюро компактКомплект от ролер и химикалкаНаргилеПерпетуум мобилеЛанец/гривна от стоманаАксесоар за кола

Когато избирате подарък на мъж, мислете каква е връзката ви с него и какъв е поводът. Така ще избегнете стереотипния подарък, а мъжът ще оцени личното отношение и вниманието ви.

Не забравяйте също значението на опаковката. Ако мъжът има хоби, изберете тематична хартия за опаковане. В останалите случаи е подходящ изчистеният дизайн, а като цветове – зелен, син и кафяв. Най-популярният вид опаковка е кутията. За малък подарък сувенир за мъж е подходяща и специална торбичка от плат. Избягвайте много панделки.