Ремонт на стара къща

1
198
Добави коментар
fire19
fire19

Възстановяването и ремонта на стара къща не е леко начинание.

Обаче е прекрасно такова. Да върнеш традиционното и да му вдъхнеш нов живот е благородна идея. Независимо дали е, за да живеете в къщата, дали ще я ползвате като къща за гости, или ще я продадете, инвестицията има и сантиментална стойност спрямо миналото. Откъде започват трудностите? Не само трябва да се полагат специални грижи при работа със стари конструкции и строителни материали, но старите къщи са пълни с изненади и разходите могат бързо да се натрупат. Но ако имаме нещо, което майсторите с натрупан опит казват и това е, че качественото и правилно ремонтиране може да превърне трудностите в дом на мечтите.

Много е важно да се направи разликата между стара къща и къща паметник на културата. Относно първата трябва да внимавате за строителните материали, за подходът при ремонта, за особеностите на архитектурата и т..н. Относно втората, трябва да съблюдавате и закона. Затова изпълнителят на ремонта и вещо лице ще могат да помогнат да се прецени количеството работа, която трябва да се свърши, и разходите по ремонта и в двата случая.

Когато се ремонтира къща паметник на културата или къща в стар град или село, което се слави със специфична архитектура, било полезно да се ползва опита на хора работещи в съхранение на културно-историческото наследство. Имате нужда от местен историк или изпълнител, който е виждал как става реставрация на исторически къщи. Те могат да окажат най-голяма помощ и да ви разкажат за процеса на възстановяване, който трябва да се направи. Когато къщата е просто стара, тогава от полза ще бъде специалист по старо строителство.

И най-вече всеки собственик целящ ремонт на стара къща, трябва да има ясна крайна цел.

Много хора не разбират разликата между запазването ма вида на старата къща и изтръгването на нейните елементи и започването отначало. При всички положения имате нужда от талантливи хора, които могат да ви помогнат в процеса на възстановяване на старата къща. Дори вътре да инсталирате модерни ВиК, електрически системи, системи за климатизация, то пак можете да запазите стария дух на къщата.Може да е изкушаващо веднага да изберете кухненски шкафове и мостри за боядисване, но първите етапи от ремонта трябва да са по-скоро практични, отколкото естетически. Експертите съветват ремонтът на стара къща да е като управление на криза. Първо трябва да се ремонтират елементите, които ще спрат всякакви бъдещи щети. Поправете покрива, дограмата, зидарията. Минете към ВиК и електричеството. Чак накрая възстановявайте автентичния вид.

Друго важно отбелязване идва по линията че актуализирането на отоплителните, охлаждащите и електрическите системи на една къща често най-скъпата част от ремонта. Но не се притеснявайте, че изпълнението на актуализациите ще изисква да разрушите тези части свързани с традиционната визия и дух на къщата.

Има много тънкости при изпълнението на ремонт на стара къща. Те трябва да са приоритет на фирмата изпълнител, която ще подходи с внимание при плануването на всяка част от ремонта. След първоначалния оглед и детайлите, които ще трябва да се уточнят, в зависимост от ремонтните дейности, които ще трябва да се правят в сградата, ще получите и цената за изпълнение.