ПРЕДСТОЯЩ СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ АГОРА: ТРАНСФОРМИРАНЕ НА ПРОСТРАНСТВА ЗА ЦЕЛИТЕ НА КУЛТУРАТА

2
267
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Асоциация за развитие на София и Столична община организират семинар за обсъждане на нуждите и възможностите за трансформиране на недостатъчно използвани публични пространства в места за култура. Събитието ще се проведе на 29 юни в SofiaLab (ул. Сердика 1, ет.3). Можете да се присъедините и онлайн чрез ZOOM. Семинарът се провежда в рамките на проект АГОРА, реализиран по програма ИНТЕРРЕГ Дунав и съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).

Събитието ще събере културни оператори, собственици на пространства, обществени активисти, неправителствени организации, експерти, взимащи решения и създаващи политики, и представители на бизнес сектора с цел да създадат обща реалистична визия за нуждите, проблемите и възможностите за възстановяване и повторно използване на публичното пространство по творчески начин. Основата на дискусията е пилотния проект на София – „Топлоцентралата“ и анализът, проведен от партньорите по проект АГОРА. Анализът идентифицира някои налични пространства с потенциал за трансформация, както и някои съществуващи инструменти за регенерация и / или връзки към потенциални потребители. Семинарът също така цели да идентифицира основните пропуски, бариери и проблеми, възпрепятстващи творческото преустройство на наличните местни публични пространства, с помощта на ключови заинтересовани страни, притежаващи специфични знания на местно и регионално ниво. Ще бъдат обсъдени също възможни икономически, социални, културни, правни, регулаторни и административни пречки и начините за тяхното преодоляване.

За повече информация и регистрация, можете да се свържете се с Асоциация за развитие на София на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Проектът АГОРА се изпълнява по програма ИНТЕРРЕГ Дунав и се съфинансира от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).